U bent hier

FRIA Overzee 4.0

Datum: 
2 maart, 2018 - 16:00 tot 31 mei, 2018 - 17:30
Location: 
Galerie 't Spinsel
Place: 
Midsland

FRIA is een beroepsvereniging voor beeldend kunstenaars in Noord-Nederland en bestaat ruim 30 jaar. In verband met LF Culturele Hoofdstad 2018 zullen de leden van FRIA dit jaar op alle Friese waddeneilanden tentoonstellingen organiseren onder de noemer FRIA - OVERZEE  4.0 .

Terschelling is als eerste aan de beurt en start op 2 maart. Zowel bij galerie ’t Spinsel in Midsland als in Hotel Schylge in West-Terschelling gaan drie leden hun werk exposeren tot eind mei: Dimitri Feenstra, Dolly Leemans en Johan Haantjes.

Feenstra en Leemans werken regelmatig ‘en plein air’ en laten zich graag inspireren door zee en landschap en vooral het waddengebied.

Feenstra’s manier van schilderen oogt schetsmatig en spontaan en de composities houdt hij bewust eenvoudig. Het gaat hem meer om de sfeer en ervaring van een landschap weer te geven dan een exacte natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid.

Leemans schildert haar omgeving zoals zij die ervaart, soms een weergave van het onderwerp, vaak vooral gericht op sfeer en vrijwel altijd is water hierbij een belangrijk element.

Haantjes haalt zijn inspiratie uit het werken met diverse materialen, zo geven zand en jute structuur aan zijn wadden-schilderijen. Bij stillevens is het resultaat verstild door eenvoud in vorm en soberheid van kleur, maar tegelijk dramatisch door de kracht van de schilders beweging en de licht-donker contrasten.

FRIA - OVERZEE  4.0  exposeert later in het jaar op: Ameland van juni t/m augustus; Vlieland van september t/m november en Schiermonnikoog vanaf november tot in 2019.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie