U bent hier

Oerol 2017: een ode aan het publiek

Wat zijn jullie een prachtig publiek. Samen kochten jullie – nog los van de entreebandjes – een recordaantal theaterkaarten (120.000), waarmee jullie Oerol tot het grootste podium voor getalenteerde kunstenaars en hun nieuwe werk hebben gemaakt. Jullie trotseerde windkracht 8 en dansten de zon tevoorschijn. Jullie gingen gretig in gesprek met makers en het landschap, vaak over pittige en niet altijd gezellige kwesties. Als echte veldwerkers gingen jullie op expeditie over het schitterende Terschelling en durfden het experiment aan te gaan.

Makers noemden het een genot om voor jullie te spelen, en wij als festival zijn zo dankbaar en blij dat jullie er weer waren. Dank trouw Oerolpubliek voor het omarmen van vele nieuwkomers; die waren er dit jaar zowel in de programmering als in het publiek. Dank Oerol nieuwkomers voor jullie frisse en scherpe blik. Dank eilanders voor het delen van deze magische plek. Jullie hebben laten zien waar een klein eiland groots kan zijn.

Met eilanders, medewerkers (onder hen 966 vrijwilligers), makers en publiek creëerden we gedurende 10 dagen een tijdelijke samenleving waar kunstenaars de agenda bepaalden.

Dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Vanavond dansen we bij ‘Dansen bij Eb’ tot de zonsondergang om 22.09 uur, daarmee komt Oerol 2017 officieel tot en einde.

Zet hem in je agenda: Oerol 2018 van 15 tot met 24 juni.

Bronnen: 

Oerol

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie