U bent hier

Oerol – de Ondernemersclub

Oerol is het festival van locatietheater en muziek op Terschelling. Tienduizenden mensen bezoeken het eiland om cultuur te snuiven, op te gaan in feestgedruis, mooie muziek te horen en de sfeer van een Waddeneiland als podium te proeven. Oerol heeft sinds 2015 een OndernemersClub, waar ondernemers zaken kunnen doen in festivalsfeer.

Oerol
Het allereerste Oerol Festival op Terschelling speelde in 1982. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival van formaat, waarbij het Waddeneiland het podium is van theatermakers, muzikanten en experimenten. Oerol staat voor straattheater, beeldende kunst en muziek en bovenal voor locatietheater. De duinen, het strand, het bos en de dijk zijn het podium. De bezoekers zitten veelal in het gras of op het zand en anders op een tribune die op het strand of een parkeerterrein is opgebouwd. Oerol is een tiendaags festival dat een voortrekkersrol op het gebied van locatietheater wil zijn.

Stichting
Oerol is georganiseerd in de vorm van een stichting: Stichting Terschellings Oerol Productie. De eerste letters van die naam vormen Stoep, de naam van de kroeg in Midsland op Terschelling waar Joop Mulder kroegbaas was toen het allemaal begon. In de jaren 80 was de bovenverdieping van De Stoep het hoofdkwartier van Oerol en in de straten van Midsland was straattheater. Joop Mulder, de oprichter van het festival, is creatief directeur van het festival. Tegenwoordig is de naam Stichting Terschelling Oerol Festival en het straattheater is altijd een belangrijk onderdeel van het festival gebleven.

OndernemersClub
De ondernemersclub is een vorm van sponsoring, waarbij ondernemingen van Noord-Nederland zich kunnen verbinden aan het festival. Oerol kan de sponsors wel gebruiken en de ondernemers kunnen zich presenteren. De ondernemer wordt als het ware lid van de Oerol Ondernemersclub. Dat kan voor 500 euro, 1000 euro en 1500 euro. Hoe meer een ondernemer inbrengt, hoe groter de tegenprestatie van Oerol is. Ze worden in de watten gelegd. De ondernemers kunnen Oerol gebruiken om er met het personeel een personeelsuitje van te maken, om het nuttige met het aangename te combineren, om in een ontspannen sfeer te netwerken. De club werd in 2015 opgericht.

Business club
Oerol is cultuur, maar zonder ondernemers geen Oerol. Ondernemers van Terschelling vormen een schakel in het gehele festival, net als ondernemers van buiten het eiland.
De exclusieve business club voor bedrijven in Noord-Nederland wil ondernemingen aan het festival verbinden. De club heeft voordelen voor het festival en voor de clubleden, die samen het eiland kunnen ontdekken, aan de wadkant oesters kunnen plukken, makreel kunnen roken en op het eiland versgebakken vis eten. De clubleden laten door hun lidmaatschap hun maatschappelijke betrokkenheid zien. Het grootste Friese cultuurevenement heeft een enorme merkkracht en dat straalt af op de ondernemers die zich verbinden via de ondernemersclub.

Bedrijven kunnen zich opgeven door te schrijven naar:
Stichting Terschelling Oerol Festival
Zuid Midslandweg 4
8891 GH Terschelling-Midsland
Tel. 0562-448448
of door te mailen naar info@oerol.nl

Clubleden krijgen verschillende tegenprestaties voor hun lidmaatschap.
Er zijn drie lidmaatschapsvormen:

 1. Entreelidmaatschap (€500)
 2. Basislidmaatschap (€1000)
 3. Donateurlidmaatschap (€1500)

Entreelidmaatschap (€500)
De Ondernemersclubleden met dit lidmaatschap kunnen gebruikmaken van een aantal basisvoordelen:

 • 8 entreebandjes voor Oerol;
 • persoonlijke ontvangst en een goodiebag;
 • uitnodiging voor de OndermersClub-borrel;
 • kijkje achter de schermen van Oerol.

Basislidmaatschap (€1000)
na het eerste jaar stap je over op het basislidmaatschap. Dat levert nog meer voordelen op:

 • Je mag het OndermersClub logo gebruiken;
 • uitnodiging voor de OndernemersClub theateravond;
 • exclusieve arrangementen van partners van Oerol;
 • je kunt gebruikmaken van het hospitality programma van Oerol, met de mogelijkheid van mooie arrangementen met boot, diner en voorstelling inclusief.

Donateurlidmaatschap (€1500)
Met dit lidmaatschap investeer je in de toekomst van Oerol.

 • Je krijgt als bedrijf naamsvermelding in diverse festival-uitgaven;
 • je krijgt 12 Oerol-entreebandjes;
 • je krijgt een uitnodiging voor de opening van Oerol;
 • je bent betrokken bij Fonds Atelier Oerol, het talentontwikkelingsprogramma van oerol;
 • je krijgt een uitnodiging voor de Donateursbijeenkomst van de OndernemersClub.

Financiering
Het donateurschap is een van de manieren om fondsen te werven voor het festival.
Oerol krijgt verder geld uit subsidie, sponsoring, merchandise, entreegelden, vriendenbijdragen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie