U bent hier

Onderzoek naar gas op Terschelling

Tulip Oil Netherlands kan beginnen met een onderzoek naar winbaar gas onder Terschelling-Noord. Het bedrijf kreeg daarvoor de benodigde vergunning van het ministerie van Economische zaken.

Vergunning
EZ gaf de vergunning aan Ascent Resources Netherlands BV, dat het moederbedrijf in Engeland heeft. Dit bedrijf verkocht de vergunning aan Tulip Oil Netherlands. Het olie- en gasbedrijf Tulip Oil is in Friesland ook actief bij Donkerbroek en mag bij Terschelling twee jaar lang onderzoek doen. De vergunning is niet voor de winning van gas. Mocht er winbaar gas gevonden worden, dan is een nieuwe vergunning nodig.

Verlaten
Tulip Oil zoekt naar ‘verlaten velden’ om die te ontwikkelen en wil dat in goed overleg met de Terschellinger bevolking doen. Het wil zelfs inspelen op de duurzaamheidsplannen van het eiland.

Netjes
Het onderzoeksgebied is 23,84 kilometer groot. De vergunning is verleend door het ministerie, maar ook het provinciebestuur heeft geen bezwaar tegen het onderzoek. De bestuurders kennen het bedrijf en weten dat het bij schade de zaken netjes afhandelt.
Provinciale fractie Friese Koers is fel tegen het onderzoek en eventuele winning. “Het is volstrekt duidelijk dat gaswinning op en bij de kust van Terschelling rampzalig gevolgen zal hebben ten aanzien van de toeristeninkomsten en de werkgelegenheid van dit Waddeneiland.”

Bronnen: 

Leeuwarder Courant

Average: 3.5 (2 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.
afbeelding van Anoniem
helemaal gelijk

Advertentie