U bent hier

Van Terschelling naar de Zuidpool

Manon Ossevoort bedacht als theatermaker een verhaal over een meisje dat naar het einde van de wereld reist, op haar tractor. Ze vertelde het verhaal op Oerol, op Terschelling. Manon vertelt verder.

"Ik besefte dat als ik dit verhaal in de werkelijkheid zou uitvoeren, ik verhalen over echte mensen en de echte wereld kon vertellen, die inspireren! 
Ik heb meer dan 38.000 kilometers gereisd, op een 34 jaar oude tractor, met een maximum snelheid van 20 kilometer per uur.
Tijdens mijn reis heb ik dromen van mensen verzameld, geschreven op kleine papiertjes. Al die verzamelde wensen reizen mee achterop de tractor, helemaal naar de geografische Zuidpool toe. Daar wil ik een sneeuwpop bouwen met de 'dromen van de wereld' in zijn buik. (als het einde van een waar-gebeurd kinderboeken-verhaal)." Ze begon haar tocht vanaf Terschelling in 2005.
Ze reis naar de Zuidpool zou ze op een andere tractor rijden, want rijden in poolse omstandigheden vergt veel van het materieel. Ze vond een sponsor in tractorfabrikant Massey Ferguson en mocht op een grote rode trekker rijden. Samen met twee volgauto's bereikt ze op 9 december 2014 de Zuidpool, bouwt er haar sneeuwpop, belt naar huis en vertrekt op 10 december weer met haar team naar de bewoonde wereld.

Geen Droom is Onmogelijk. "Soms moet je 't gewoon doen!"
Kijk ookopp www.tractorttractor.org

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie