U bent hier

Ultimatum voor Doeksen

Vandaag heeft FNV Bondgenoten namens de werknemers van Rederij Doeksen een ultimatum naar de rederij verstuurd. De werknemers willen zeggenschap over hun werktijden behouden en vinden dat aanpassingen van de dienstregeling niet uitsluitend over hun rug moeten gaan. “Als het aan Doeksen ligt, worden de werknemers als een jojo ingezet”, aldus Minke Jansma bestuurder FNV Bondgenoten.

Rederij Doeksen wil per 1 november een aangepaste winterdienstregeling invoeren dat in de praktijk betekent dat er minder afvaarten plaatsvinden. Jansma: “Doeksen wil dat de werknemers zo flexibel mogelijk gaan werken, waarbij ze geen enkele garantie hebben over wanneer ze moeten werken en hoeveel uren ze werken. Ook de beloning van onderbroken diensten en meer dan 40 uur werken in vijf aaneengesloten dagen wil Doeksen naar beneden bijstellen. Dat is volstrekt onacceptabel: iedereen heeft recht op zekerheid over werktijden en inkomen.”

In het ultimatum eisen de werknemers in ieder geval handhaving van de afspraken over inzetbaarheid, beloning en de inzet van oproepkrachten en werknemers met 0-uren contracten. Rederij Doeksen heeft tot donderdag 19 september middernacht de tijd om in te gaan op het ultimatum. Als de eisen niet worden ingewilligd volgen er acties.

FNV Bondgenoten helpt werkers voor hun belangen op te komen. FNV Bondgenoten wil Gewoon Goed Werk. Werk met genoeg zekerheid, respect en groei voor iedereen.

Bronnen: 

FNV Bondgenoten

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie