U bent hier

Dark Sky arrangement Waddengouddorp Oosterend

Datum: 
27 oktober, 2018
Location: 
Oosterend
Place: 
Terschelling

Op 27 oktober 2018 tijdens de Nacht van de Nacht bieden drie Waddengoud gecertificeerde ondernemers uit Oosterend  samen met sterrenkundige Adrie Warmenhoven een belevenis aan waarbij Dark Sky centraal staat.

Dark Sky arrangement Waddengouddorp Oosterend Terschelling

Deelnemers kunnen mee met de schemerwandeling ‘Joon’ van Eilandmeisje. Joon is Aasters - een Terschellinger dialect - voor avond. Met een vertrek in de schemer, de fase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandelt men als het ware de avond in. De duinen van Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en nog veel meer. Eilandmeisje Marloes Fopma vertelt tijdens deze wandeling verschillende van deze Terschellinger verhalen.

Vervolgens wordt er een driegangen diner geserveerd in restaurant De Heeren van der Schelling. Eigenaar en chef-kok Arno van Veen heeft mooie gerechten samengesteld, passend bij de herfst.

Daarna staan huifkarren klaar op het erf van Puur Terschelling om naar De Boschplaat te gaan en sterrenkundige Adrie Warmenhoven gaat mee om uitleg te geven over de sterrenhemel. Een kampvuurtje, warme chocolademelk, marshmallows en een sterrentelkaart maken deze nachtelijke belevenis compleet.

De onderdelen zijn ook los te doen.

Aanmelden en meer info via marloes@eilandmeisje.nl.

Ondernemer Marloes Fopma: "Door gezamenlijk activiteiten te organiseren bieden we een totaalbeleving aan. De erkenning van de International Dark Sky Association (IDA) in 2015 voor De Boschplaat brengen we hiermee ook onder de aandacht, want dat is iets om trots op te zijn."

"En gewoon op de dijk of een duintop liggen en turen naar de sterren kan natuurlijk ook, en heel goed in Waddengouddorp Oosterend omdat we hier alle verlichting uit doen", vult Danielle Bierema van Puur Terschelling aan.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie