U bent hier

Koortje van Gerrit voor het laatst in Kaap Skil

Gerrit Gerrits stopt na 35 jaar met zijn koor! Op zondag 17 december treedt ‘Het koortje van Gerrit’ voor het laatst op. In het museumcafé van Kaap Skil worden vanaf 15.30 uur Christmas carols ten gehore gebracht. De toegang tot het concert is gratis.

Toen Gerrits het koor in 1983 begon, bestond het uit zes mensen. Het nam al snel in grootte toe en tegenwoordig zijn er wekelijks veertig zangers aanwezig op de kooravond in de Burghtkerk. Het repertoire is bijzonder uiteenlopend. Gerrits: “We zingen eigenlijk alles: kinderliedjes, geestelijke en socialistische liederen, klassiek zoals Bach. Het is ook gewoon voor ons eigen plezier. We treden alleen op in het Verpleeghuis en de Gollards. Daar kiezen we voor de bekende, oude liedjes die de bewoners kunnen meezingen. Het optreden bij Kaap Skil is inmiddels ook een traditie. Dat doen we nu voor het vierde jaar.”

Ondanks zijn blijvende enthousiasme voor zang en muziek heeft Gerrits toch besloten op 22 februari te stoppen met het koor. Hij heeft die dag uitgekozen omdat het dan precies 35 jaar geleden is dat het koor voor het eerst bijeen kwam. De meeste koorleden raken op leeftijd en dat heeft zijn weerslag op de stem en het zangvermogen.

Het concert in het museumcafé van Kaap Skil staat voor een ieder open; de toegang is gratis. Het is de laatste kans om het ‘koortje van Gerrit’ te beluisteren en Gerrit Gerrits in actie te zien als dirigent van het koor. Het concert begint om 15.30 uur en zal ongeveer een uur duren.

Bronnen: 

Kaap Skil

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie