U bent hier

Pietendorp bij Kaap Skil

Eigenlijk is het een groot geheim, maar wij zijn erachter gekomen: als Sinterklaas met zijn pieten op Texel is, slapen de pieten bij Kaap Skil! Omdat ze altijd heel veel te doen hebben, moeten we ze natuurlijk hun rust gunnen. Maar op zondag 19 november stellen ze het Pietendorp open, van 14-17 uur. Voor alle kinderen die eens bij de pieten op bezoek willen in plaats van andersom. 

In het Pietendorp hangen de kleren te drogen aan de waslijn, zijn er pepernoten in overvloed en wordt er natuurlijk gespeeld. Kinderen kunnen kijken wie het snelste is tijdens de pietenestafette en zelf een pietenmuts maken. Wie bang is dat Sinterklaas hem vergeet, kan zijn naam in het grote boek schrijven. Sinterklaas is er zelf ook; met een beetje geluk wil hij met je op de foto.

De toegang tot het Pietendorp is gratis, via de entree van Kaap Skil. Volwassen begeleiders van de jeugdige bezoekers mogen ook gratis naar binnen. De pieten vinden het leuk als kinderen verkleed komen, maar het hoeft natuurlijk niet.

Bronnen: 

Kaap Skil

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie