U bent hier

Walvisdagen bij Ecomare en Museum Kaap Skil

Wil je alles weten over walvissen? Zet dan koers naar Ecomare en Museum Kaap Skil.

Op 8 augustus is bij Ecomare van alles te ontdekken over deze bijzondere dieren op 9 augustus staat Kaap Skil in het teken van de walvis. Bij Ecomare gaat het over de dieren, hun leefwijze en bedreigingen, bij Kaap Skil staat de geschiedenis van de walvisvaart centraal.

Ecomare
Het Walvisziekenhuis van Stichting SOS Dolfijn is woensdag de grote blikvanger op het buitenterrein van Ecomare. Deze educatieve attractie bevat verschillende spellen en een levensechte bruinvisdummie waarop kinderen EHBO-handelingen kunnen uitvoeren. Conservator Arthur Oosterbaan verzorgt een walvisbottenshow, bioloog Pierre Bonnet vertelt over het ontleden van walvissen en walviskenner Adrie Vonk geeft een presentatie over zijn walvisreizen. De kleinste walvissen van de Noordzee, de bruinvissen, worden zoals altijd om 10:30 en 13:30 gevoerd. De dierverzorger vertellen ondertussen van alles over deze bijzondere dieren. Meer informatie en de tijden van alle activiteiten zijn te vinden op ecomare.nl.

Museum Kaap Skil
Bij Museum Kaap Skil vertelt de jutter op 9 augustus sterke verhalen over de walvisvaart; ook veel Texelaars verdienden er ooit de kost mee. Texelse historica Ineke Vonk heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de walvisvaart vanaf Texel. Zij vertelt hier om 15:00 over. Arthur Oosterbaan geeft om 13:00 een interessante walvisbottenshow. In de Museumwerkplaats kun je tussen 11:30 en 15:30 een kunstwerk maken van scheepsknopen. 

Walvisweken
De Walvisdagen vallen onder de Walvisweken, die een initiatief zijn van Het Scheepvaartmuseum, WWF, Museum In 't Houten Huis, Plastic Whale, Ecomare, Museum Kaap Skil, Zaans Museum. De walvisweken worden mede mogelijk gemaakt door de steun van het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij.

Bronnen: 

Ecomare

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie