U bent hier

Premature zeehond bij Ecomare

Donderdagavond kwam bij Ecomare een melding binnen over een levend zeehondenjong op het strandje bij De Schorren. Het bleek een te vroeg geboren pup te zijn. Dat was te zien aan zijn pluizige witte vacht. Normaal gesproken verliezen gewone zeehonden deze vacht voor de geboorte en komen ze met een korte stugge vacht ter wereld.

Het jong is een vrouwtje, dat bij binnenkomst 7,8 kilo woog. Het blijft nog behoorlijk spannend of ze het gaat redden. Nog steeds zijn de dierverzorgers heel voorzichtig in hun behandeling en uitspraken. Ze heeft een heel eigen schema van voederingen en verzorging, omdat ze nog zo klein is. Ze krijgt vijf keer per dag een kleine hoeveelheid zalmemulsie en een keer extra vocht. De hoeveelheden zullen langzaam opgebouwd worden, naarmate het dier groeit.

De pup ligt onder een warmtelamp op de verwarmde vloer van de quarantaine. Wel voor het raam, zodat ze zichtbaar is voor bezoekers van Ecomare. De dierverzorgers laten haar twee keer per dag kort zwemmen in een bak lauwwarm water. Om te voorkomen dat ze te koud wordt, drogen ze haar na afloop van het zwemmen zelfs af!

Bronnen: 

Ecomare

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie