U bent hier

Actief weekend voor vrijwilligers van De Traanroeier

Vrijwilligers van De Traanroeier zijn dit weekend druk bezig geweest ‘hun’ molen en het feit dat deze kans maakt op de BankGiro Loterij Molenprijs, onder de aandacht te brengen. Ze waren zowel tijdens Texel Culinair als op Open Monumentendag  actief.

Afgelopen zaterdag was het  Open Monumentendag. Bijna 800 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om Museum Kaap Skil en de molen gratis te bezoeken. Vanaf 10 uur rook het in de molen al naar pannenkoeken, want de vrijwilligers stonden al vroeg achter de pannen. De volkoren pannenkoeken vonden gretig aftrek, zodat achteraf een nieuw record van 189 verkochte pannenkoeken kon worden gemeld.

Bij de stemcomputer in de molen legden vrijwilligers de bezoekers uit over de Molenprijs en hielpen hen te stemmen op de Texelse molen. De molenaars lieten de molen draaien en gaven uitleg over de werking ervan. Het was een zeer geslaagde dag, met veel bezoekers en veel nieuwe stemmen voor De Traanroeier.

Tijdens Texel Culinair vertelden vrijwilligers in de dorpsstraat over de nominatie voor de BankGiro Loterij Molenprijs. Mensen konden ter plekke stemmen of kregen een flyer mee. Ook hier is door menigeen positief gereageerd.

De hele maand september kan er nog op De Traanroeier worden gestemd via molenprijs.nl/texel. De molen met de meeste stemmen wint € 50.000,-. De drie niet-winnende molens krijgen voor elke stem een euro.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie