U bent hier

Lezing Mathijs Deen bij Ecomare

Op dinsdag 22 oktober om 20 uur houdt auteur Mathijs Deen een lezing over de bewonersgeschiedenis van de wadden. Voorafgaand hieraan geeft Arthur Oosterbaan een inleiding met als titel “Wat is nu Texels?”. De toegang bedraagt € 3,50 inclusief koffie/thee.

De Wadden
In zijn nieuwste boek De Wadden vertelt Deen hoe in de loop van vele eeuwen de bewoners van de wadden zich hebben gehandhaafd. Wie wil wonen in zo’n dynamisch en onvoorspelbaar gebied, moet inventief en opportunistisch zijn. Een prima leefgebied voor vrijbuiters, jutters, boeren en zeelui. Deen beschrijft meeslepend hoe de mensen zich aanpasten aan de leefomstandigheden in het ruige gebied.

Texels
Arthur Oosterbaan focust in zijn inleiding voorafgaand aan Deens lezing op Texel. Wat is kenmerkend voor Texel? Welke gewoonten en gebruiken komen vooral of alleen op Texel voor? Wat past op het eiland en wat juist niet?

Signeren
De avond begint om 20.00 uur bij Ecomare. De entree bedraagt € 3,50 inclusief koffie of thee in de pauze. Na afloop is er gelegenheid het boek De Wadden aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Het boek kost € 19,95.

Bronnen: 

Ecomare

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie