U bent hier

Ete bij de boer XL Uitverkocht

Het evenement ‘Ete bij de Boer XL’, onderdeel van het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad, is uitverkocht. Op 23 juni schuiven ruim duizend gasten aan voor een bijzondere aardappelmaaltijd in acht verschillende schuren aan de Oudebildtdijk. Het menu is ontwikkeld door de restaurants De Zwarte Haan, Eetcafé Het Graauwe Paard en restaurant de Molen, alle op ’t Bildt, in samenwerking met de Middelbare Hotelschool Friesland van het Friesland College.

Het aardappeldiner is een initiatief van de Stichting De Bildtse Aardappelweken (BAW). In de schuren schuiven gasten aan aan lange tafels voor een boerenmaaltijd, met een twist naar deze tijd.
Froukje de Jong, voorzitter van de Stichting BAW, is bijzonder blij dat het evenement zo snel is uitverkocht: “Het is prachtig dat er zoveel belangstelling is voor ons evenement.” Op dit moment wordt onderzocht of het nog mogelijk is een extra schuur in te zetten voor extra capaciteit. “Maar het moet haalbaar zijn en de kwaliteit staat voorop”, aldus Froukje de Jong.

Stichting BAW organiseert dit jaar verschillende evenementen waarbij de aardappel centraal staat onder de noemer Potatoes go Wild. Het doel is om de consument dichter bij de producent te brengen. Een van de andere activiteiten is ‘Fruchtbere Grônd’, een expositie in zeven verschillende schuren langs de Oudebildtdijk van 21 juni t/m 15 juli. Kunstenaars uit West- Friesland, Fryslân en het Duitse West- en Ost-Friesland laten werk zien waarin het platteland en de voedselproductie centraal staan. Een tot begin september durende beeldenroute maakt deel uit van de tentoonstellingen.

Op 29 en 30 juni  en 1 juli is er een spectaculaire locatievoorstelling op een akker bij Zwarte Haan, waarbij muzikanten, zangers en landbouwmachines de hoofdrol hebben. De regie van het stuk  ‘Altyd Seumer’ is in handen van Sjoeke-Marije Wallendal, van de succesvolle voorstelling Marijke Muoi. De kaartverkoop van deze voorstelling is reeds gestart en ook hier gaat het hard, dus wees er snel bij.

Bronnen: 

LF2018

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie