U bent hier

Waddengoud aardappel bij AH

Vanaf vandaag is de Waddengoud aardappel 'Aardappel van de Maand' bij Albert Heijn. Een maand lang zijn de met het keurmerk Waddengoud en EKO gecertificeerde aardappelen van Jurjen en Annechien Bruinsma uit Sexbierum in een Aardappel-van-de- Maand-verpakking van 1,5 kg te koop bij diverse supermarkten van Albert Heijn in heel Nederland. Albert Heijn is deze zomer gestart om diverse bijzondere aardappelen in het zonnetje te zetten. In september is het de beurt aan deze biologische streekaardappel uit het Friese Waddengebied: de Waddengoud aardappel.

Waddengeluk
Jurjen en Annechien Bruinsma hebben sinds 1999 hun biologisch akkerbouwbedrijf 'Waddengeluk' in Sexbierum bij de Friese Waddenzeedijk. Sinds een paar jaar zijn zij een andere koers gaan varen voor hun biologische aardappelen en groenten. "We zijn ons meer gaan richten op streekproducten. Sinds enkele jaren verpakken wij daarom een deel van onze groente en aardappelen waarop we duidelijk vermelden dat deze producten bij ons langs de Friese Waddenkust vandaan komen. In 2011 resulteerde dit in het Waddengoud keurmerk voor onze biologische groente en aardappelen uit de streek. In samenwerking met aardappelgroothandel Leo de Kock liggen onze Waddengoud aardappelen nu bij de Albert Heijn. Hier zijn we heel erg trots op", aldus Jurjen en Annechien Bruinsma.

Blij met de actie
Ook Stichting Waddengroep, eigenaar van streekkeurmerk Waddengoud, is blij met deze actie van Albert Heijn en Leo de Kock. "Vaak blijven streekproducten een lokaal en regionaal verhaal. Alleen een handjevol producten slaan ook in een groter gebied of zelfs landelijk aan, zoals Waddendelicatessen in het natuurvoedingskanaal, Texels lamsvlees richting slagerijen en Waddenvis in de horeca. Streekaardappelen en -groente is een nichemarkt waar nog weinig producenten zich op begeven. Nu deze aardappelen een maand lang te koop zijn bij diverse Albert Heijns betekent een mooie boost voor deze producten. Maar dat niet alleen, want ook voor de bekendheid van Waddengoud gecertificeerde streekproducten in het algemeen is het goed", vertelt Henk Pilat van Stichting Waddengroep.

Bronnen: 

Waddengoud
Waddengeluk

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie