U bent hier

Friese Elfsteden: verkoop bij opbod ten gunste van goed doel

In het kader van het ‘iepen mienskip’-idee van LF 2018 zet beeldend woordkunstenaar Connie Harkema een van haar schilderijen uit haar project ‘Friesland in Europa’ in voor Galerie ArtBrut058 te Leeuwarden.
ArtBrut058 biedt een podium voor pure kunst gemaakt door kunstenaars met een beperking.

“Het gaat om het expressieve en kleurrijke verzamelwerk ‘De Friese Elfsteden’, een doek van 1 bij 2 meter gevat in een mooie, neutrale aluminium lijst. Het schilderij is vrolijk en ongecompliceerd, net als de kunstenaars voor wie de opbrengst is bestemd. Bieden kan vanaf € 3000. Dat is het bedrag dat ik er zelf voor wil hebben. Alles wat daarboven zit, gaat naar ArtBrut058”, legt Connie uit.

“Een geweldig aanbod en een prachtig gebaar”, vindt Anke Meijer van den Brandhof, medeoprichter van stichting Zorg op Maat (ZoM), waar galerie ArtBrut058 onder valt. Kwaliteit van Zorg, cliënttevredenheid, zorgvernieuwing en de bedrijfsvoering vallen onder haar takenpakket.

“ZoM begeleidt mensen die kwetsbaar zijn vanwege psychiatrische, psychosociale problematiek of een verstandelijke beperking. Ons werkgebied is de hele provincie Friesland. Uiteraard kunnen wij altijd geld gebruiken. Daarnaast zijn we blij met de extra aandacht voor ons werk. ”

Verbinding en samenwerking
“ZoM nam het initiatief voor de oprichting van Galerie ArtBrut058, maar werkt daarin samen met andere Friese organisaties die creatieve dagbesteding bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Daarnaast willen we de verbinding en samenwerking aangaan met andere kunstenaars en galerieën. Op dit moment doen we - net als Connie met haar Galerie Kunst in Beweging - mee aan de expositie blokpanelen 20x18 van Galerie Westerkade”, vertelt Anke.

“Maar er zijn meer overeenkomsten”, vult Connie aan. “Zo wonen Anke en ik beiden in Koudum en geven we allebei om kunst én mensen. Ook bij mij staan verbinding en samenwerking hoog in het vaandel. Ik denk altijd: sluit mensen niet buiten omdat ze anders zijn, maar werk samen. Pas dan kom je verder in het leven.”

Bieden
Het verzamelwerk van de Friese Elfsteden van Connie Harkema hangt tot eind 2018 bij de entree van De Kanselarij aan de Turfmarkt 11, Leeuwarden en maakt deel uit van de Art Tour. De Kanselarij is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur.
Geïnteresseerden kunnen tot het eind van dit jaar hun bod uitbrengen door een bericht te sturen naar Connie Harkema (connieharkemainfo@gmail.com). Het startbedrag is € 3000.

Galerie ArtBrut 058 is te vinden aan de Boerhaavestraat 3 in Leeuwarden.
De openingstijden zijn: maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
N.B.: Op vrijdag 18 mei vindt op het terrein van Galerie ArtBrut058  de opening van de Pauperfontein plaats. Een mooie gelegenheid om er een kijkje te nemen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie