U bent hier

Over WadAnders zelf

Ik, Janneke de Jong houd mij al lange tijd bezig met fotografie en gemengde technieken, zowel collages. Omdat ik aan 't wad geboren en getogen ben, daar nu nog altijd te vinden ben ligt het ook voor de hand dat ik mijn inspiratie, en creatie daar vandaan haal. Altijd te vinden op de grens van land en water en ik raak niet uitgekeken door wat ik zie. 't Wad is nooit hetzelfde, zo ook mijn ku-n-stwerken. Ik manipuleer of bewerk mijn foto's nooit. Zoals ik het beleef op dat moment met de emotie of gedachten van dat moment zo komt het ook op de gevoelige plaat.
Ik werk graag in series, omdat mijn ogen en hart veel te veel moois zien en ik ook steeds meer in het detail ben gekropen.
Veel in detail van het 'gewone' waar men eigenlijk zo in het dagelijks leven aan voorbij zou lopen.

Ook mijn gemengde technieken en collages zijn aan het betere jutwerk onderworpen. Van jaren zoeken , vinden en meenemen kreeg ik een zeer bijzondere verzameling en kreeg de inspiratie om daar iets mee te aan doen.
Alles op kleur , vorm en met gevoel tot een harmonieus kunstwerk samen te voegen, krijg je ku-n-stwerken die ook werkelijk iets te zeggen hebben of een bepaalde lading bevatten.
Zo gelijk mijn foto's... dat is meer dan een druk op de knop.

Ik heb al vele namen toegeëigend gekregen zoals: Seaspotter, Kunstjutter of Wadkunstenaar maar ik ben en blijf geheel Mezelf in deze kunstuiting.

Daar ik er regelmatig op uittrek met wandelschoenen, fototoestel en zakje voor de jutvondsten voel ik me misschien zelfs meer dan Mezelf.

Bronnen: 

WadAnders.nl

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie