U bent hier

Naoorlogse walvisvaart

5 juli lezing over de naoorlogse walvisvaart van Nederland in Theaterkerk Nes (D)

Op 5 juli geeft Anne-Goaitske Breteler een lezing over haar boek ‘De Traanjagers, herinneringen van naoorlogse walvisvaarders’. Het boek gaat over de Nederlandse walvisvaarders die na de oorlog van Curaçao en Zuid-Afrika tot de Zuidpool voeren om op walvissen te jagen. Een verleden waar we nu niet graag meer aan terug denken, maar die toen goed was voor de Nederlandse economie.

De oud-walvisvaarders die geïnterviewd zijn voor het boek (uit o.a. Nes, Oosternijkerk en Dokkum) waren zo’n zeven maanden van huis.Wat er gebeurde onderweg, wat voor impact dit had op het leven van de mannen maar ook van degene die ze achterlieten en wat het nu nog met ze doet, lees je allemaal in ‘De Traanjagers’.

Anne-Goaitske heeft van haar zestiende tot haar tweeëntwintigste onderzoek gedaan naar de walvisvaart, interviews afgenomen met oud-walvisvaarders en haar verdiept in deze bijzondere geschiedenis. Haar inspiratie deed ze op in de kroeg van Lioessens waar een schildering aan de muur hangt van de walvisvaart.

Op deze avond in Theaterkerk Nes vertelt Anne-Goaitske over haar boek en zullen enkele oud-walvisvaarders aanwezig zijn. Uiteraard kun je op deze avond, na afloop van de lezing, het boek kopen en laten signeren.

Reserveren is noodzakelijk en kan via info@theaterkerknes.nl o.v.v. naam, aantal kaarten( aangeven student en/of volwassene) en telefoonnummer. Scholieren/studenten €5,00, volwassenen €7,50. De lezing vindt plaats op 5 juli en start om 20:00 uur in Theaterkerk Nes (Wiesterwei 2, Dongeradeel).

Vooraf is er gelegenheid om gezamenlijk te eten. Wil je aanschuiven? Jan van Jan Cooks4You maakt Frysian Angus burgers van de lava-grill met verse friet. Als dessert staat er verse aardbei milkshake op het menu. De kosten voor het menu zijn €14,95. Je kunt je hiervoor opgeven via info@jancooks4you.nl, aanvang voor het eten is 17.45 uur.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie