U bent hier

Poolonderzoeker te gast in Leegkerk

Zondag 15 maart vertelt de internationaal befaamde poolonderzoeker Louwrens Hacquebord tijdens de Culturele Zondag in Leegkerk over zijn werk.

Hacquebord, emeritus-hoogleraar Arctische en Antarctische studiën, is 34 jaar verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij stond aan de basis van het Groningse Noordpoolonderzoek, dat heeft geleid tot de oprichting van het Arctisch Centrum, waar hij ook directeur van was. Het centrum is onder zijn leiding een van de gezichtsbepalende onderzoeksinstituten van de RUG geworden.

Naast vele wetenschappelijke publicaties schreef Hacquebord ook een aantal boeken voor het grote publiek, bijvoorbeeld over de walvisjacht bij Spitsbergen en over een expeditie in 1992 naar Nova Zembla.

Deze Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk (net buiten de stad Groningen, achter de wijk Gravenburg) wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en de Culturele Onderneming. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vorig jaar waren onder meer  Meindert Talma, Miranda van Kralingen en Mathijs Deen te gast tijdens de Culturele Zondagen. Dit jaar zijn onder andere Wim Brands en Port of Call te gast.  

Kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is recent verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere gouden kubus geplaatst.

Bijzondere Locaties Groningen
Oude gebouwen een nieuw leven geven: dat doet Bijzondere Locaties Groningen. Bijzondere Locaties Groningen verhuurt de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, het Raadhuis van Berlage in Usquert en De Amshoff in Kiel-Windeweer. De kerk van Leegkerk is sinds april aan dit rijtje toegevoegd. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen                                                                                              
15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur)                                                                       

Entree: € 5,-.
https://myth.de-oosterpoort.nl/login/auth;jsessionid=79DA4A3CD8CB4610866DABA58EC5C176Bestel hier je kaarten.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie