U bent hier

Spetterende flamingo in Aqua Zoo Friesland winnende foto

Een doodshoofdaap die balancerend aan een tak water drinkt, een meisje die een stokstaartje kust, een pelikaan die de camera bijna opeet. Ook dit jaar is Aqua Zoo Friesland overstelpt met mooie, leuke en bijzondere inzendingen voor de jaarlijkse fotowedstrijd. Uiteindelijk is de foto van een badderende flamingo die van het beeld spat tot winnende plaat gekozen. De maker van de zeer kleurrijke actiefoto, de heer Boone uit Franeker, wint met deze foto een jaarabonnement van Aqua Zoo Friesland.

Wassen
Op de winnende foto is een flamingo in Aqua Zoo Friesland te zien die zichzelf druk aan het wassen is. Het water spettert alle kanten op en de druppels zitten nog net niet op de lens van het fototoestel. De spetterende actie in combinatie met de heldere kleuren van de flamingo die scherp af steken tegen het donkere water hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om deze foto als winnende foto te kiezen.

Mooiste foto
Elk jaar is het voor de jury lastig om de mooiste foto uit de vele inzendingen te kiezen. De inzendingen zijn zeer divers: van zeer gedetailleerde close-upfoto’s tot mooie overzichtsfoto’s en van actiefoto’s tot foto’s van bezoekers tijdens hun dagje uit. Het is leuk te zien hoe elke inzender zijn/haar bezoek op een andere manier vastlegt op de gevoelige plaat. Op de facebookpagina van Aqua Zoo Friesland is een selectie van de inzendingen terug te kijken.

Jaarabonnement
Met het jaarabonnement dat de heer Boone heeft gewonnen, mag hij een jaar lang gratis Aqua Zoo Friesland bezoeken. De natuurlijke inrichting van het park en het vrijwel afwezig zijn van barrières tussen mens en dier, bieden bezoekers van het dierenpark uitstekende mogelijkheden om de dieren van dichtbij te fotograferen. Ook in 2014 kunnen bezoekers weer deelnemen aan de fotowedstrijd. Per deelnemer mag één foto, gemaakt in Aqua Zoo Friesland, worden ingezonden naar frieslandzoo@zodiaczoos.nl.

Bronnen: 

Aqua Zoo

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie