U bent hier

Blue Sea Bag voor Den Helder

Den Helder ontvangt allereerste Blue Sea Bag voor schonere zeeën van Omar Munie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder ontvangt burgemeester Koen Schuiling de eerste Blue Sea Bag uit handen van tassendesigner Omar Munie. Hiermee vraagt sociaal ondernemer Munie aandacht voor schonere zeeën.

Omar Munie heeft een haat-liefde verhouding met de zee. Ooit moest hij vanuit Somalië vluchten over zee. In Nederland heeft hij altijd dichtbij zee gewoond en hij maakt graag strandwandelingen. Zijn eerste Nederlandse woonplaats was Den Helder. “Het is mijn droom om samen te leven in een verdraagzame en schone wereld”, aldus Munie. “Mijn project, de productie van tassen met de naam Blue Sea Bag, draagt bij aan het verwijderen van afval uit de zeeën. Bij de productie maak ik namelijk steeds vaker gebruik van gerecyclede materialen. Met de Blue Sea Bag vraag ik aandacht voor het belang van gezonde oceanen, zeeën en rivieren als bron van leven. Ik ben blij dat Den Helder als eerste stad dit initiatief omarmt en hoop dat vele steden dit voorbeeld willen volgen.”

Visnetten
De Blue Sea Bag is een handgemaakte tas van Econyl, dat is geproduceerd van nylon uit zee, zoals visnetten. Medewerkers van het project Healthy Seas verzamelen verloren en verlaten visnetten van de bodem van de zee. Aquafil Global, leider in het onderzoek naar nieuwe productiemodellen voor duurzame ontwikkeling, maakt er garens van. HO YU Textile produceert vervolgens het doek waarvan Omar Munie zijn tas maakt. Met de opbrengst van de verkoop ondersteunt hij Healthy Seas weer. Daarmee is de duurzame cirkel rond.

De Blue Sea Bag wordt vervaardigd in The Dreamfactory, een speciaal atelier van Omar Munie in Den Haag. Hier worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid om tassen en accessoires te maken.

Leef je droom
Burgemeester Schuiling volgt Omar al geruime tijd en geeft hem graag het podium. “Omar leeft zijn droom. Dat is ook het thema van onze nieuwjaarsreceptie. Ik deel graag zijn droom met de inwoners van Den Helder om hen te motiveren op zoek te gaan naar hun talenten. Daarmee vergroten zij hun kansen in de samenleving. Daarnaast houden wij, als Jutters, natuurlijk graag de zee en onze prachtige stranden schoon. Ik vind dit tassenproject dan ook een geweldig initiatief”, aldus de Helderse burgemeester.

Bronnen: 

Den Helder

Average: 2 (3 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie