U bent hier

Lenie 't Hart en de Green Key

Lenie ’t Hart reikt Green Key certificaten 2014 uit. Ruim 600 gecertificeerde bedrijven.

Duurzaam ondernemen Gastvrijheidssector en Congresmarkt in  Nederland groeit gestaag door.

Green Key is een wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Met wereldwijd 2500 Green Key’s mogen in Nederland ruim 600 ondernemers dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Invoering van het keurmerk leidt regelmatig tot energie- en milieubesparingen van 10% tot 30%.

Landelijke uitreiking 13 februari op Landal Landgoed ‘t Loo.
Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten op 13 februari op Landal Landgoed ’t Loo in ‘t Loo (gemeente Oldebroek) krijgen de certificaathouders de Green Key 2014 overhandigd uit handen van Lenie ’t Hart van Zeehondencrèche Pieterburen.

Tijdens deze bijeenkomst waar zeker 250 keurmerkhouders bijeen zijn, zal de heer Stef Kranendijk voorzitter van De Groene Zaak, ingaan op de innovaties die er zijn in Nederland op het gebied van duurzaam ondernemen. De bijeenkomst zal worden geopend door de Thomas Heerkens, Algemeen Directeur van Landal GreenParks.

Landal Landgoed ’t Loo is één van de accommodaties die dit jaar voor het eerst de Green Key krijgt overhandigd.

De gehele dag is er een informatiemarkt met innovatieve producten op het gebied van duurzaamheid en tijdens workshops zal aandacht besteed worden aan thema’s gerelateerd aan duurzaam ondernemen.

Duurzame bestemming
Met de toename van het aantal Green Key’s verbetert het duurzame imago van de toeristische sector en de zakelijke markt naar overheden, binnen de branche zelf en ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het door het Green Key logo steeds gemakkelijker een vakantieadres te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader-, training- of congresaccommodaties. De Green Key staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bronnen: 

Green Key

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie