U bent hier

Samen 1 weekend in Harlingen groot succes!

Met ruim 16.000 bezoekers noemen wij het Samen 1 weekend op de nieuwe N31 door Harlingen een groot succes. Tijdens dit weekend waren er allerlei evenementen voor jong en oud. Allen stonden in het teken van ‘Samen 1’. Dit is onze slogan en staat voor het verbinden van de beide stadsdelen door het opheffen van de barrière die de oude N31 vormde en voor de samenwerking tussen de verschillende overheden.

Zo gingen alle basisschool kinderen uit Harlingen en Midlum samen dansen en sporten op de nieuwe weg. De jongeren skelter rijden met een alcoholbril op en de volwassenen genieten van de muziek van Vangrail en Wiebe van Dijk. De sportievelingen gingen 5 kilometer hardlopen en de levensgenieters konden zich vermaken op het straatfestival. Maar er was nog meer! De topmoppies organiseerden een brunch onderin het aquaduct en de bedrijven een Business Expo vlak naast de weg. En tot slot kon iedereen nog één keer over de weg wandelen, fietsen, skeeleren en skateboarden.

Nu kan het échte afmaken van de weg door aannemer Ballast Nedam beginnen. Over ongeveer een maand zullen de eerste auto’s gebruik maken van de nieuwe weg. Dit gebeurt eerst met twee rijstroken. In december worden ook de andere rijstroken in gebruik genomen worden. De nieuwe N31 bestaat uit een verdiepte ligging over een lengte van 2 kilometer met 4 viaducten, een spoorviaduct en een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg verdwijnt de ‘visuele tweedeling’ in Harlingen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie