U bent hier

Schilderen in beweging

Een prachtige en bijzondere midweek landschap schilderen onder leiding van Antje Sonnenschein en zeilen op klipper Najade. 

Zeilen over het Reitdiep en het Lauwersmeer, ergens aanmeren om te schilderen of tijdens het varen schilderen aan het dek. Stap aan boord van de stoere bijna 120 jaar oude zeilklipper Najade. Binnen is het schip ruim en licht , sober maar goed verzorgd en voorzien van alle gemakken die nodig zijn om een aantal dagen op het water te vertoeven. Reizen over water geeft een hele andere invalshoek dan reizen over land. 

Ruimte genoeg om zittend aan dek uit te kijken over het landschap. Schipper Hans Vlasbloem is een actieve zeiler, die ook goed het roer uit handen kan geven. Als er niet geschilderd wordt en we zeilen, kan iedereen die wil mee helpen aan dek. Niets moet , veel mag. Onder begeleiding van kok Janet Frieling zullen gezamenlijke maaltijden bereid worden. Janet maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische en lokale producten. Ook kan zij veel achtergrondinformatie geven over de gebruikte producten.

Indeling midweek
Start maandag 16.00 

We starten in Wehe Den Hoorn met een wilde kruiden kookworkshop olv. Janet. De workshop vindt plaats bij Siegrid Hekma van Adventurepark Waddenfun. Waddenfun ligt midden in het Waddenland met groots uitzicht over de akkervelden. Als u wilt neemt Janet u mee op een wandeling dwars door tuin en veld. We gaan opzoek naar de juiste ingrediënten voor de avondmaaltijd. Een 3 jarige inheemse kruiden strook zal daarbij zeker een mooie aanvulling bieden. Met behulp van “outdoor” cooking maken we een heerlijke maaltijdsoep, diverse tapenades, een wilde kruiden salade en een mooi dessert. We hopen op een mooie dag zodat we onze maaltijd buiten kunnen gebruiken. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om naar binnen uit te wijken. Tegen de avond rijden we met een paar auto’s naar Schouwerzijl en stappen aan boord van de Najade. De overige auto’s blijven op het erf van Siegrid. 

Dinsdag, woensdag en donderdag schilderen en varen. 
We meren op donderdag rond 16.00 uur aan in Zoutkamp, u wordt met een taxibus naar het beginpunt vervoerd. 

Prijs 450 euro per persoon. 

Data midweken: 27 t/m 30 juni en/of 12 t/m 15 september
Inclusief: Kookworkshop bij Waddenfun. 
Aan boord: 

  • alle maaltijden, koffie, thee. 
  • Hebt u een dieet of allergie laat het weten, daar wordt rekening mee gehouden. 
  • Dekbedovertrekken, handdoeken. Schildermaterialen zoals verf, kwasten en panelen. 
  • Taxivervoer van Zoutkamp naar Schouwerzijl. 

Neem zelf een veldezel, een klapstoeltje, een potje voor water en een paar poetsdoekjes mee. 

Drankjes tijdens de maaltijden/gedurende de dag worden separaat afgerekend. U overnacht in een twee- of vierpersoonshut. Het weer hebben wij niet in de hand, de beslissingen op welke tijden we varen en schilderen zijn mede afhankelijk van de weersverwachting en worden per dag bepaald. 

Mocht het een hele dag regenen dan kunnen we tekenen in het ruim, in het ruim kan niet geschilderd worden. 

Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers, deelname op volgorde van aanmelding. 

Voor opgave: 

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie