U bent hier

Let’s Gro met Claudy Jongstra

Datum: 
1 november, 2017 - 10:30
Location: 
Arriva-trein
Place: 
Leeuwarden

Claudy Jongstra opent Waste-No Waste project in speciale trein

Let’s Gro met Claudy Jongstra

Claudy Jongstra opent woensdag 1 november feestelijk haar Waste-No Waste project op Let’s Gro door met de Arriva-trein van Leeuwarden naar Groningen te reizen. Na aankomst in Groningen wijdt ze haar ‘Shelter’ op het Waagplein in met diverse wethouders en genodigden.

Aanwezige gasten
Bij deze grootse opening reizen Ferd Crone (burgemeester Leeuwarden), Sjoerd Feitsma (wethouder van Leeuwarden), Tjeerd van Bekkum (directeur van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018) en Anne Hettinga (CEO van Arriva) met Claudy Jongstra en haar team mee in de trein. In Groningen verwelkomen Peter den Oudsten (burgemeester Groningen) en Paul de Rook (wethouder) hen, waarna ze samen de Waste-No Waste Shelter openen.

Programma

  • 10.30 uur         Ontvangst station Leeuwarden
  • 10.43 uur         Vertrek Waste-No Waste Trein vanaf Leeuwarden naar Groningen
  • 11.20 uur         Wandeling naar Waste-No Waste Shelter op het Waagplein
  • 11.35 uur         Officiële opening  Waste-No Waste Shelter
  • 11.45 uur         Presentatie Waste-No Waste philosophy
  • 12.00 uur         Gelegenheid voor interviews en rondleiding
  • 12.30 uur Afsluiting 

Tijdens Let’s Gro
In de Waste-No Waste Shelter draagt Claudy Jongstra tien dagen lang bij aan de bruisende stad Groningen. Innovatie, duurzaamheid, sociale interactie, creativiteit en het gebruik van natuurlijke grondstoffen staan centraal. Zo bakt zij doordeweeks brood met scholieren en verzorgt zij workshops met textiel. Op dit onderdeel ontwikkelt Arriva samen met Claudy Jongstra een nieuw, innovatief product. Daarnaast zijn er ook bijeenkomsten met bedrijven, zoals Van Wijnen, Omrin en Philips.

 

LF2018
In samenwerking met Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 lanceert textielkunstenaar Claudy Jongstra het project Waste-No Waste Factory. Deze vindt in het voorjaar van 2018 plaats op het Suiker Unie terrein in Groningen. Dit is een cultureel, sociaalmaatschappelijk en educatief project. Het Waste-No Waste Shelter is een tiendaags voorproefje van het gehele project.

 

Biografie Claudy Jongstra
Claudy Jongstra (1963) is bekend van haar poëtische kunstwerken en haar beeldende werk van wol en andere natuurlijke stoffen in openbare gebouwen in Nederland en de

Verenigde Staten. Ze brak door toen ze voor Star Wars kostuums mocht ontwerpen. Haar werken hangen onder andere in het Rijksmuseum en het Museum of Modern Art in New York. Ook wereldsterren zijn fan: Brad Pitt en Adele behoren tot haar klantenkring. 

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie