U bent hier

Arriva verbindt Culturele Hoofdstad 2018 met Groningen

Claudy Jongstra en Arriva ontwikkelen nieuw product

Op woensdag 1 november is op het Waagplein in Groningen de Waste-No Waste Shelter van Claudy Jongstra geopend. Op deze inspirerende plek vinden de komende tien dagen verschillende evenementen plaatsAlles staat in het teken van innovatie, duurzaamheid, sociale interactie, creativiteit en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het is een voorproefje van de Waste-No Waste Factory, als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018). Arriva, hoofdsponsor van LF2018, legt op een duurzame manier de verbinding tussen Friesland en Groningen met haar treinen. Vanochtend deed vervoerder dat ook met een speciaal ingerichte Waste-No Waste coupé in de trein.

Innovatieve samenwerking Claudy Jongstra en Arriva
In de Waste-No Waste Shelter draagt Claudy Jongstra tien dagen lang bij aan de bruisende stad Groningen. Met talenten uit de regio werkt zij samen aan diverse en duurzame projecten. Dit is voor Arriva de reden om zich te verbinden aan dit project. Zo bakt Claudy doordeweeks brood met scholieren en verzorgt zij workshops met textiel. Op dit laatste onderdeel ontwikkelt Arriva samen met Claudy Jongstra een nieuw, innovatief product. Woensdag 8 november om 14.00 uur vind er een workshop plaats waarbij dit wordt gepresenteerd. Samen met medewerkers van Arriva wordt er iets unieks neergezet. De exacte inhoud van dit nieuwe product wordt ook pas op dat moment bekend gemaakt.

Duurzame fysieke verbinding tussen Friesland en Groningen
Burgemeester Ferd Crone, wethouder Sjoerd Feitsma, Tjeerd van Bekkum (directeur LF2018) en Anne Hettinga (voorzitter Raad van Bestuur van Arriva) reisden woensdagochtend met Claudy Jongstra en haar team mee in de trein van Leeuwarden naar Groningen. In de trein was een coupé ingericht naar het thema en de broden die in de Shelter worden gebakken zijn aan de reizigers in de trein uitgedeeld. In Groningen werd het gezelschap ontvangen door burgemeester Peter den Oudsten, wethouder Paul de Rook en gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk.

LF2018 
In samenwerking met LF2018 lanceert textielkunstenaar Claudy Jongstra het project Waste-No Waste Factory. Deze vindt in het voorjaar van 2018 plaats op het Suiker Unie terrein in Groningen. Na de tiendaagse Waste-No Waste Shelter in Groningen wordt het project eerst voorgezet in Leeuwarden aan de ‘Recycle Boulevard’ aan de Volcastraat, waarna het in het voorjaar van 2018 weer terug naar Groningen gaat. Het project ontvangt de ondersteuning van platform NL2025, een groep invloedrijke CEO's, artiesten en wetenschappers streven naar een betere en duurzamere toekomst voor Nederland en de wereld.

Meer informatie over het project staat op www.wastenowastefactory.com.

Bronnen: 

Arriva

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie