U bent hier

Harlingen verwelkomt cruiseschepen

Harlingen is een van de elf Friese steden en het is een mooie stad. De Noorderhaven en Zuiderhaven steken tot diep in de stad, de Willemshaven is een gezellige drukte met de bruine vloot en langs de Waddenpromenade zijn de veerboten naar Terschelling en Vlieland uit te wuiven. Harlingen verzet de bakens en wil ook haven voor cruiseschepen worden en kleine en grote cruiseschepen verwelkomen.

Kleine en grote cruiseschepen
De kleine cruiseschepen weten de Friese haven al te vinden. De zogenaamde riviercruiseschepen hebben ruimte voor 75 tot 90 passagiers. De grote schepen kunnen tot 300 passagiers een onvergetelijke vaarvakantie bezorgen. Cruiseschipopvarenden winkelen doorgaans graag in de havens waar de schepen aanleggen. De passagiers geven per persoon wel 80 euro uit. Harlingen kan die bron van inkomsten goed gebruiken en opent de armen voor zeecruiseschepen en hun passagiers.

Facelift voor Harlingen
Harlingen heeft veel te bieden. Het is de ‘poort van Friesland’ en van die positie kan het profiteren. Cruisegasten houden van streekproducten, oude ambachten en excursies naar interessante plekken in de provincie. Dat is vanuit Harlingen allemaal te regelen.
De stad gaf zichzelf een facelift. De havenmonden werden uitgebaggerd, zodat de zeecruiseschepen er aan kunnen leggen. Pleinen werden opgekalefaterd en looproutes in het centrum van de stad werden verfraaid. Er moeten nog pontons en ankerplaatsen worden aangelegd.

Website
Harlingen heeft inmiddels ook een website in de lucht, www.cruiseportharlingen.nl, met informatie over de vaarwegen naar Harlingen, de stad, excursies en bezienswaardigheden. De eerste zeecruiserederijen hebben de stad al in hun programma opgenomen. De eerste cruiseschepen worden in 2014 verwacht.

Bronnen: 

Leeuwarder Courant

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie