U bent hier

Volop activiteiten tijdens Zomervakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

Tijdens de Zomervakantie van 7 juli tot en met 2 september organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Schuif aan bij de interactieve quiz over Gewone zeehonden of leer meer over het skelet van een zeehond. Kom natuurlijk spelen in de nieuwe Waddenspeelplaats en je kunt zelfs naar de haaien van de Waddenzee.

Programmering
Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Er is een speciale kinderactiviteit: ‘Zo werkt een zeehondenverzorger’. Kinderen kruipen in de rol van zeehondenverzorger en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond, waarna ze leren wat een zeehondenverzorger precies doet.

Bij de interactieve voorstelling kun je je kennis over zeehonden testen door mee te doen met een filmquiz over Gewone zeehonden. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Tijdens de bottenshow kun je het skelet van een volwassen zeehond van dichtbij bekijken en leer je hoe je aan de botten kunt zien dat een zeehond een roofdier is.

Op het achterterrein kunnen kinderen spelen in een mini Waddengebied met echt eb en vloed effect. In de Waddentuin kun je langs de oorspronkelijke planten van het Groninger landschap lopen. Bij het paviljoen bevindt zich een winkel en gelegenheid om te eten en te drinken op het terras. Een nieuwe toevoeging is de haaienexpositie: hier ontdek je welke soorten haaien er in de Waddenzee leven.    

Aanvullende informatie
Het Zeehondencentrum is tijdens de zomervakantie geopend van 10 tot 17 uur. Voor prijzen, data en tijdstippen waarop de activiteiten aangeboden worden, kijk op onze website www.zeehondencentrum.nl.

Let op: voor een aantal van de bovenstaande activiteiten geldt een meerprijs en vooraf reserveren.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie