U bent hier

Cultuur historische gebeurtenis bij het Zeehondencentrum in Pieterburen

Op 1 december zal er met behulp van een paard op ouderwetse wijze de speltakker in de Waddentuin van het Zeehondencentrum in Pieterburen gaan ploegen.

Direct als de deuren van het Zeehondencentrum om 10 uur in de ochtend opengaan, zal het paard de speltakker betreden. Deze zogenaamde bolakker maakt deel uit van de bijzondere Waddentuin die sinds dit jaar open is voor bezoekers. De akker en de rest van de tuin bevat een ruime variatie aan planten en bloemen die van oudsher in het Waddenlandschap thuishoren. De akker is daar een belangrijk onderdeel van.

De speltakker is vorig jaar ingezaaid in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen. Nu de winter in aantocht is, wordt de akker omgeploegd en opnieuw ingezaaid met een mengsel van spelt en bloemen zoals korenbloemen, klaprozen en wilde kamille. Dit gebeurt op authentieke wijze door Eite Oosterveld met zijn paard.

Wie deze bijzondere gebeurtenis wil zien, kan vanaf 10 uur naar binnen bij het Zeehondencentrum. De speltakker ligt op het buitenterrein achter de zeehondenbassins, in Pieterburen worden momenteel zo’n 40 zeehonden opgevangen.

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie