U bent hier

Dolfinarium op zoek naar dolfijnentrainers

Bezoekers maken kans op een van de meest begeerde banen ter wereld

Dagelijks ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk sollicitatiebrieven voor een van de meest begeerde banen ter wereld, dolfijnentrainer. Zelfs als er geen vacature openstaat. Deze zomer kan elke gast solliciteren door mee te doen aan de wedstrijd: Ik word dolfijnentrainer. De winnaars worden voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Voor opvallende deelnemers ligt er mogelijk zelfs een vaste baan in het verschiet.

Tijdens de Caribische Zomeravonden op 25 & 26 juli en 1, 2, 8 en 9 augustus kan elke gast van het Dolfinarium zich onderwerpen aan diverse fysieke en kennistesten. Van een stormbaan om conditie, fit- en lenigheid te meten, tot aan een zogenaamde visherkenningstest. Tijdens de laatste dolfijnenshow en op de website worden de dagwinnaars bekend gemaakt. Zij mogen een dag mogen meelopen met het dolfijnenteam.

Fulltime dolfijnentrainers
Het Dolfinarium hield in 2010 en 2012 soortgelijke wedstrijden. Duizenden deelnemers klommen destijds in de pen om hun motivatie op papier te zetten in de hoop zo de eerste selectieronde door te komen. Het verschil met de wedstrijd van dit jaar is dat iedereen die het park bezoekt kan meedoen. Om te zorgen dat ook echt iedereen kans maakt, zijn twee leeftijdscategorieën gecreëerd: 2 tot 17 jaar en 17 jaar en ouder. Er lopen scouts rond die opvallende deelnemers in de gaten houden. Het park is namelijk regelmatig op zoek naar fulltime dolfijnentrainers en heeft aan de vorige wedstrijden daadwerkelijk twee fulltime dolfijnentrainers overgehouden.
Lees hier de informatie over de wedstrijd

Bruinvissen
Het Dolfinarium zit net als SOS Dolfijn in Harderwijk. De organisaties vangen regelmatig bruinvissen op die in de Waddenzee in de problemen zijn gekomen of op de Waddeneilanden levend maar gewond zijn aangespoeld. Ook de dolfijnen die op de Waddeneilanden belanden gaan naar het Dolfinarium.

Bronnen: 

Dolfinarium

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie