U bent hier

Lokaal gekocht

Harm Jan Wilbrink van Oan 'e Dyk vertelt over de crowdfundingactie.

Met hulp van o.a. onze crowdfundingactie hebben we eind vorig jaar ons pand aan kunnen kopen. Hierdoor zijn onze dagelijkse tochten verzekerd van een bijzonder onderkomen. Het is de aanzet geweest om buiten een terras aan te leggen. Van gekregen oude stenen hebben we een vloer gelegd en met oude bakstenen en straatklinkers hebben we een muurtje gemetseld. Ook hebben we een soort kloostertuintje gemaakt met kruiden die hier al in de Middeleeuwen voorkwamen en nu weer heel hip zijn.
Mensen die hun bijdrage aan de crowdfundingactie nog niet verzilverd hebben kunnen dit natuurlijk nog doen. Iedereen die heeft meegeholpen wordt hartelijk bedankt!

Iedere dag activiteiten
Dagelijks organiseren we een wadloopzwerftocht naar de vaargeul Zoutkamperlaag, waar vaak zeehonden te zien zijn. Deze tocht is goed te doen voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar. Voor de jongeren en anderen voor wie de zwerftocht wat ver is zijn er ook iedere dag waddenexcursies. Nieuw in het programma zijn de Schone schoenentocht, die zelfs met een rolstoel of wandelwagen te maken is en het middeleeuws arrangement. Tijdens deze laatste activiteit maken we een rondwandeling met aandacht voor de oudste geschiedenis van het gebied. We vertellen over het archeologische project achter de dijk, waar mensen van de Universiteit Groningen de oudste landbouw met een experiment bestuderen. Er worden tuinbonen en gerst verbouwd. Deze themawandeling is te combineren met een maaltijd van middeleeuwse producten. Zie www.oanedyk.nl. Omdat onze webmaster nog even met vakantie is sturen we alle aangepaste vertrektijden van de maand augustus als bijlage mee.

Reis door Sicilië
Ook komende winter bieden we van november tot maart, als het met het wadlopen wat rustiger is, geheel verzorgde reizen aan door Sicilië. 

Hopelijk zien we je snel op het wad of aan de Middellandse zee, met kokkels of 'vongole'!

Hartelijke groet,
Harm Jan Wilbrink, voorzitter
0646633989

Average: 3.7 (3 votes)
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie