U bent hier

Doordeweeks filmfestival op Vlieland

Doordeweeks filmfestival op Vlieland voor rustzoekers
Filmfestival 'Lang en gelukkig', dinsdag 1 april t/m donderdag 3 april, Podium Vlieland

Speciaal voor rustzoekers begint Podium Vlieland op 1 april – en nee, dat is geen grapje – met iets nieuws: een doordeweeks filmfestival. Voor iedereen die het eiland eens helemaal voor zich alleen wil hebben.

Het thema van deze eerste filmmidweek is 'Lang en gelukkig'. Want een goed gevoel kent geen leeftijdsgrenzen. We zochten de mooiste films over ouder worden uit. Van een nieuwe liefde op latere leeftijd, tot een hartverwarmend portret van een huwelijk. Allemaal inspirerende, ontroerende en vrolijke verhalen met acteurs van naam. Het leven wordt immers pas leuk vanaf je vijftigste.

Van dinsdag 1 april tot en met donderdag 3 april worden in het filmhuis op Vlieland zes films vertoond. Het programma is een combinatie van de betere publieksfilm en toegankelijke filmhuisfilms. Filmrecensent Adwin de Kluyver houdt voor de vertoning steeds een korte inleiding.

Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland is er alle tijd voor een strandwandeling, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Samen met twee uitstekende hotels – Hotel Zeezicht en Hotelletje De Veerman -  biedt Podium Vlieland een zeer aantrekkelijk arrangement voor deze filmmidweek aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €129 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Het festivalbezoek is eenvoudig uit breiden met een of twee extra dagen Vlieland vanaf €39. Bezoekers van dit filmweekend krijgen bovendien nog eens 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen.

Het filmfestival 'Lang en gelukkig' is te boeken op www.podiumvlieland.nl. Op deze site vindt u ook de volledige programma-informatie.

De Volkskrant zette Podium Vlieland in 2013 in de lijst met de tien leukste, kleine theaters. En volgens Monique van de Ven is Podium Vlieland de mooiste bioscoop van Nederland. Naast de minifilmfestivals programmeert het Podium ook evenementen in samenwerking met grotere festivals zoals IDFA en Into The Great Wide Open.

Bronnen: 

Podium Vlieland

Nog geen stemmen
Reactie plaatsen? Lees eerst de huisregels.

Advertentie