U bent hier

WADDENPOST-SERVICE

WP-SERVICE
Waddenpost-Service neemt zorgen uit handen

Waddenpost is het platform voor en over de wadden, waar vanzelfsprekend geen waddenbedrijf of waddenevenement mag ontbreken. In het heetst van de strijd van de evenementenorganisatie of in het rumoer van verdienen van een belegde boterham, wil tijd voor leuke dingen zoals posten op Waddenpost er nog wel eens bij inschieten. Daar heeft Waddenpost een oplossing voor in de vorm van Waddenpost-Service, de WP-Service. De post van Waddenpost slaat op de posts die op het platform gepubliceerd worden. Daar draait het allemaal om. De vriendelijke stukjes tekst, de wervende filmpjes en de veelzeggende foto’s.

Geen zorgen
WP-Service neemt zorgen uit handen en maakt voor wie dat wil een Waddenposter-account aan en houdt dat bij. Als voorbeeld nemen we Herberg de Welvaart op een van de Waddeneilanden. In opdracht van de eigenaar maakt WP-Service een Waddenposter-account aan onder de sprekende naam Welvaart met een avatar van De Welvaart en een persoonlijke pagina met link naar de eigen website. Ook plaatst de redacteur van de WP-Service posts over De Welvaart op het account. Uiteraard allemaal in overleg en met goedkeuring van De Welvaart zelf.

Overeenkomst
Voor de opzet en het onderhoud van het account en voor het plaatsen van minstens drie posts per jaar sluit De Welvaart een overeenkomst af met WP-Service en betaalt daar wat voor. Voor de eerste opzet en het eerste jaar van minimaal drie posts is dat 120 euro, voor verlenging van de WP-Service met nog een jaar wordt dat 25 euro per jaar. Dat is iets meer dan 6 euro max per post, met optimale deling op social media.

Overdracht
De accountgegevens kunnen worden overgedragen aan De Welvaart, zodat de herberg altijd zelf het beheer over kan nemen. Bij volledige overname van het account worden er geen WP-Service kosten meer gerekend.

Filmpje
WP-Service maakt ook graag filmpjes van bedrijven en evenementen, van ongeveer een minuut lengte. Die filmpjes worden dan ook weer gepost op Waddenpost en kunnen worden gepost op de eigen website van, in het geval van ons voorbeeld, De Welvaart. Voor het maken van een filmpje rekent WP-Service 100 euro, exclusief reis en verblijf (met Wadverteren is er heel veel te regelen op het gebied van betaling in natura).

Columns
WP-Service kan ook columns met een kwinkslag schrijven die het account van de opdrachtgever aansprekender maken. Onderwerp van de column wordt in overleg bepaald en WP-Service rekent 150 euro voor een column van 300 woorden, exclusief reis en verblijf.

WP-Service prijslijst

 • Opzet Waddenposter-account en eerste jaar 120 euro
 • Verlenging WP-Service voor dit waddenposter-account 25 euro per jaar
 • Filmpje 100 euro
 • Column 150 euro

   

WADDENPOST-ACTIE

Waddenpost houdt regelmatig een actie waarbij prijzen worden uitgedeeld aan Waddenposters. De WP-Acties zijn bedoeld als extra beloning, als stimulans en als uiting van waardering voor je aandeel in het succes van Waddenpost.

De prijzen variëren van een boekenpakket tot een weekendje Waddeneiland of een geldprijs.
De actie is voor Waddenposters en de prijs wordt gegeven voor:

 • het mooiste artikel van de week
 • de meest actieve Waddenposter van dat moment
 • de duizendste of zoveelste publicatie
 • het origineelste artikel
 • de mooiste foto
 • het indrukwekkendste filmpje
 • en alle variaties op deze criteria

Waddenpost maakt de actie bekend via het Waddenpost-Forum en meldt daar ook de looptijd. Hieronder plaatsen we de actie ook.
De winnaar wordt op het Waddenpost-Forum vermeld (toegankelijk voor Waddenposters) en krijgt rechtsreeks een bericht.

WP-Actie 16. De 16e WP-Actie gaat over LF2018. Wie de mooiste post over LF2018 wint het hertaalde dagboek van walvisvaarder Hidde Dirks Kat, dat is uitgegeven in het kader van het Hidde Dirks Kat-jaar, dat een van de evenementen binnen LF2018 is. Plaatst voor 30 september 2017 een post in tekst, foto of filmpje. Zet bij de post WP-Actie 16 bij de tags, de trefwoorden. De winnaar wordt op Waddenpost bekendgemaakt. Lees hier over de meest vergeten schipbreuk in de Nederlandse geschiedenis en de belevenissen van Kat.

WP-Actie 15. Waddenpost geeft nogmaals een weekendje Ameland in de Suudooster weg aan de Waddenposter die de mooiste foto maakt van de Wadden in de zomer. Plaatst voor 31 december 2017 een fotoalbum op Waddenpost (max 16 foto's per fotoalbum). Zet bij elk album WP-Actie 15 bij de tags, de trefwoorden. Wij zijn heel benieuwd. Lees hier meer over WP-Actie 15.
Winnaar is geowrden Waddenposter Lenze L. Bouwers.

WP-Actie 14. Waddenpost geeft een weekendje Ameland in de Suudooster weg aan de Waddenposter die de mooiste zonsopkomst of zonsondergang foto plaatst in een fotoalbum op Waddenpost (max 16 foto's per fotoalbum). Laat ze zien, die vlammende luchten en roze schijnsels. Wij zijn heel benieuwd. Lees hier meer over WP-Actie 14Winnaar is Waddenposter Harald Kouseband.

WP-Actie 13. Waddenpost verloot een Bol.com waardebon van € 50 tussen de Waddenposters die drie of meer nieuwe Waddenposters aanbrengen. Elke nieuwe Waddenposter die is binnengehaald door een andere Waddenposter kan die naam bekend maken via een intern bericht in het dashboard. Waddenpost verzamelt die namen en kiest aan het einde van december 2016 een winnaar. De actie gaat 23 februari 2016 in en loopt tot 31 december 2016. Lees hier meer op WP-Actie 13.

WP-Actie 12. Met de twaalfde WP-Actie is een pakket van drie boeken te winnen. Wie de meest grappige post plaatst voor het eind van 2015 wordt winnaar van het pakket. Lees hier meer over WP-Actie 12.

WP-Actie 11. tot en met 31 augustus 2015 - Onder alle Waddenposters die minstens drie posts plaatsen in de periode tot 31 augustus wordt een weekend in de Suudooster op Ameland verloot. Kijk hier naar de Suudooster en verlekker je alvast. Winnaar van deze actie is geworden: Waddenposter Jinke.

WP-Actie 10. tot en met 28 februari 2015 - Het prachtige waddenboek van Toon Fey is voor de Waddenposter met de verrassendste post. Kijk hier hoe mooi het boek is en lees er hier over.

WP-Actie 9. tot en met 31 december 2014 - Plaats een Kerstgroet en maak kans op een van de twee uitgaven van Waddenposter Lenze L. Bouwers. Lees hier meer.

WP-Actie 8. van 1 juli tot 31 december 2014 - De mooiste publicatie in woord, foto of film in deze periode ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij bestaande uit een Amelander kwartet en het boek Ameland in 2010 en Ameland in 2011.

WP-Actie 7. tot en met 24 juni 2014.
Wie maakt het mooiste Werelderfgoed Waddenzee gedicht
Ter ere van het vijfjarig bestaan van het Werelderfgoed Waddenzee organiseert Waddenpost een liedtekst- en dichtwedstrijd onder de titel:

Bezing het Werelderfgoed Waddenzee.
De winnaar wint een weekend werelderfgoed, een verblijf in een vierpersoons vakantiehuisje op Ameland.
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De uitslag wordt op 26 juni, de dag van de verjaardag, bekend gemaakt.
Het volgende geldt voor mededinging aan de wedstrijd.

 • De liedteksten en gedichten gaan over het wad, de Waddeneilanden, de Waddenzee; het werelderfgoed;
 • de inzending wordt door de schrijver zelf op Waddenpost gepubliceerd;
 • de inzendingen worden uiterlijk 24 juni op Waddenpost gepubliceerd;
 • de inzending is speciaal voor deze liedtekstenwedstrijd geschreven en niet eerder gepubliceerd en wordt tot de bekendmaking van de prijswinnaar ook nergens anders gepubliceerd;
 • het copyright blijft bij de schrijver, maar Waddenpost mag in het kader van deze wedstrijd en de bekendmaking van de prijswinnaar het gedicht in een persbericht bezingen;
 • de inzending in tekst mag ondersteund worden met foto's en filmpje
 • zet bij de Tags/ Trefwoorden de tekst: Bezing het Werelderfgoed Waddenzee.

Winnaar is Waddenposter Buwalda1.

Lees hier een Wad haiku ter inspiratie
Klik op het trefwoord Bezing het Werelderfgoed Waddenzee om alle inzendingen tot nu toe te lezen

WP-Actie 6. van 1 april 2014 tot en met 30 juni 2014 - We herhalen WP-Actie 5 en geven nogmaals een weekendje Ameland weg. De meest actieve Waddenposter van het tweede kwartaal van 2014 wint een weekendje Suudooster in Hollum. Het appartement is geschikt voor vier personen. Dat weekend is buiten het hoogseizoen en buiten vakanties (WP-ers Torenlicht en Jeanet dingen niet mee naar de prijs). Komt de winnaar van Ameland, dan kan de Waddenposter kiezen uit: 1. het weekendje gunnen aan vrienden of 2. een pakket Ameland boeken, bestaande uit Ameland in 2008, 2009, 2010 en 2011.
De winnaar is Waddenposter Vis.

WP-Actie 5. van 1 januari 2014 tot en met 31 maart 2014 - De meest actieve Waddenposter van het eerste kwartaal van 2014 wint een weekendje accommodatie in appartement Suudooster in Hollum op Ameland. Het appartement is geschikt voor vier personen. Dat weekend is buiten het hoogseizoen en buiten vakanties (WP-ers Torenlicht en Jeanet dingen niet mee naar de prijs).Winnaar is Waddenposter lenze l. bouwers.

WP-Actie 4. van 1 november tot 31 december 2013 - De mooiste publicatie in woord, foto of film in deze periode ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij bestaande uit een Amelander kwartet en het boek Ameland in 2010.
Winnaar is lenze l. bouwers met het gedicht Hannes opnieuw gestolen.

WP-Actie 3. - van 1 oktober tot 1 november 2013 - De productiefste Waddenposter van de maand ontvangt een Bol.com cadeaubon ter waarde van 15 euro.
Winnaar is Sybren's Natuurfotografie met 20 publicaties in 1 maand.

WP-Actie 2. - van 1 september tot 1 oktober 2013 - Het mooiste Fotoalbum van deze maand ontvangt een pakket Amelander producten.
Winnaar is Sybren's Natuurfotografie met Opkomend water.

WP-Actie 1. - van 2 augustus 2013 tot 1 september 2013 - De mooiste publicatie van deze maand ontvangt een pakket van Ameland Pers uitgeverij, bestaande uit:
Ameland in 2008 en een Ameland Kwartet. Winnaar is Badhuus1950 met het verhaal Dansen in het badhuus.