U bent hier

Bundels

Recordoogst van meer dan 20 ton biologische Duindoorn

De telers van Coöperatie Wrâldfrucht in Noordoost-Friesland en Noordwest-Groningen hebben dit jaar een topoogst van de Duindoorn. Door een goede bestuiving in het voorjaar en een prima groeiseizoen hebben ze dit jaar maar liefst ruim 20.000 kilogram biologische Duindoornbessen van hun percelen kunnen halen. Waddendelicatessen maakt er producten van met het Waddengoud keurmerk.

Duindoorn Waddendelicatessen gewild bij supermarkten

De biologische markt groeit enorm is de voorspelling. In 2025 zou de verkoop van biologische producten de 2 miljard passeren. In 2015 zat deze nog op 1,3 miljard. Ook biologische Waddengoudproducten, zoals de Waddendelicatessen, varen hier wel bij. Dit blijkt uit een artikel in het Friesch Dagblad. Duindoorn is favoriet.

Waddendelicatessen in trek bij Rotterdammers

Mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum de Groene Passage, gevestigd in hartje Rotterdam, had eerder deze maand een prachtige lentemarkt. Waddendelicatessen met zijn Waddengoud-assortiment was erbij. De duindoornproducten waren in trek bij de Rotterdammers en waren snel uitverkocht. De duindoornproducten zijn het hele jaar door te koop in de Waddendelicatessen webwinkel.

Waddendelicatessen met vernieuwde duindoornproducten op Biobeurs

Waddendelicatessen komt dit jaar op het Streekplein van de Biobeurs in Zwolle met vernieuwde producten van duindoornbessen uit de Waddenregio.

Uitstekende duindoornoogst in Friese Waddenkustregio

Alle zes bedrijven van de Coöperatie Wrâldfrucht - allen gelegen in de Friese Waddenkustregio - hebben een prima oogst dit jaar met volle rijpe duindoornbessen, die met name zijn bestemd voor verwerking in diverse Waddengoud gecertificeerde producten als sappen, siropen, jams, sauzen en wijnen van Waddendelicatessen.