U bent hier

Bundels

Dark Sky arrangement op Terschelling tijdens Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober 2017 heeft Waddengouddorp Oosterend op Terschelling een speciaal Dark Sky arrangement.

Oosterend Terschelling totaal verduisterd tijdens Nacht van de Nacht

Afgelopen weekend heeft de Nacht van de Nacht plaatsgevonden om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en de totale duisternis die we nog slechts op enkele plekken in Nederland hebben. Waddengouddorp Oosterend organiseerde een sterrentocht met sterrenkundige Adrie van Warmenhoven van Planetarium Franeker.

Sterren en de Melkweg bekijken op De Boschplaat

Stichting Natuurlijk Oosterend organiseert een nachtelijke huifkartocht naar het Europees natuurreservaat De Boschplaat. Een zeer bijzondere tocht, want De Boschplaat is vorig jaar uitgeroepen tot eerste Dark Sky Park in Nederland. Om 21.00 uur start de tocht bij Puur Terschelling in Oosterend.

Nachttrip met zeilschip de Willem Jacob

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2016 vindt de Nacht van de Nacht weer plaats. De schippers en bemanning van zeilklipper de Willem Jacob ondersteunen dit initiatief ter vermindering van lichthinder en energieverspilling van harte. Ter ere van de Nacht organiseren ze daarom een Nachttrip, waarbij ze de totale duisternis van het Wad op zullen zoeken.