U bent hier

Bundels

Ameland klaar voor Leeuwarden-Fryslân 2018

Op Ameland hebben 5 stichtingen de handen ineen geslagen om sámen een mooi programma te maken in kader van Leeuwarden-Fryslân 2018. De naam hiervan luidt: HDK2018 oftewel ‘Eiland van Hidde Dirks Kat’. Het doel is om de eilanders en de gasten een gevarieerd programma te bieden het hele jaar door.

Amelands Produkt nieuw horecalid rijker: Restaurant De Klimop

Restaurant De Klimop in Nes Ameland is sinds deze maand gecertificeerd met het Amelands Produkt. Het restaurant is sfeervol gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733. Een goede ontwikkeling dat ook steeds meer restaurants de producten van Ameland weten te waarderen. Nieuwsgierig wat voor gerechten De Klimop bereid met de prachtige producten van Ameland?

Streekproducten fietsroute op Ameland

Vanaf Pasen ligt er bij de VVV op Ameland een streekproducten fietsroute die langs alle streekproductenmakers op Ameland gaat. Al deze producenten zijn aangesloten bij het Amelands Produkt en maken van ingrediënten van eigen Amelander bodem de heerlijkste producten.

Amelands Produkt zoekt nieuwe voorzitter

Lijkt het jou wat je steentje bij te dragen om de Amelander foodcultuur verder vorm te geven, te ontwikkelen en te promoten? Stichting Amelands Produkt is op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Eetcafé De Boerderij nu ook bij Amelands Produkt

Eetcafé De Boerderij in Ballum heeft zich aangesloten bij het streekkeurmerk Amelands Produkt. Naast het gebruik van Amelander streekproducten door het eetcafé, dateert de oorspronkelijke boerderij uit 1775. Dat maakt het eetcafé tot een mooie Amelander beleving!

Culinaire tocht tijdens Kunstmaand Ameland

De ProefRoute Ameland laat u culinair genieten tijdens de Kunstmaand Ameland in november 2016. Tussen de bezoeken aan de kunstlocaties door, kunt u genieten van bijzondere wijnen en bijpassende Amelander amuses: hapjes bestaande uit streekproducten van Ameland. Amelands Produkt organiseert de ProefRoute Ameland

Amelander aardappels

Ameland heeft weer zijn eigen delicatessenaardappel. Martijn Beijaard van Aardappelhandel De Suihoek verbouwt aan de rand van Nes zijn Amelander aardappelen van het ras Frieslander. Rooien doet hij met de hand en hij verkoopt zijn aardappelen in zijn eigen aardappelkraam aan de Reeweg in Nes, via het streekproductenwinkeltje ’t Bintje in Ballum en via diverse supermarkten op het eiland.

Waddengoud & Amelands Produkt versterken Waddenzee Werelderfgoed

In opdracht van Prowadheeft het Duitse filmbedrijf 18Frames een film gemaakt over Waddengoud & Amelands Produkt om te laten zien wat deze keurmerken van Stichting Waddengroep betekenen voor ons Werelderfgoed Waddenzee.

Kunstmaand Amuse Tour op Ameland

Proef fijne hapjes met bijpassende wijnen op diverse locaties verspreid over alle dorpen op Ameland. Tussen de bezoeken aan kunstlocaties door kunt u geheel ontspannen met een glas wijn en luxe Amelander amuse. Een zeer aangename combinatie van Kunst & Culinair! De Amelander Kunstmaand Amuse Tour vindt plaats in de weekenden van november.

Nieuwe website Amelands Produkt

Amelands Produkt heeft een nieuwe website. Een site waar de producenten en restaurants aangesloten bij het Amelands Produkt nu goed zichtbaar zijn. Daarnaast ook ruimte voor nieuws en activiteiten. Een website die Ameland, en Amelands Produkt in het bijzonder, nog beter op de kaart kan zetten.