U bent hier

Bundels

15 juli 2018: vistocht ‘harderjacht’ bij Schiermonnikoog

‘tAiland Lauwersoog organiseert op zondag 15 juli 2018 van 10.00-16.00 uur de vistocht Harderjacht bij Schiermonnikoog.

Najade Oesterpluktocht op het oostwad

Zeilklipper de Najade, De Goede Vissers/'tAiland en Gekruid en Geroerd houden op zondag 18 maart 2018 een oestertocht vanuit Lauwersoog.

Nachtvlinder avontuur op het Lauwersmeer

Op vrijdag 7 juli 2017 kun je ’s avonds op pad met Waddengoud zeilklipper de Najade op zoek naar nachtvlinders.

Uitwaaien op Schier met klipper Willem Jacob

Op zondag 12 maart 2017 kun je mee met de Willem Jacob naar Schiermonnikoog. Daarna droogvallen en diner aan boord.

Wilde Wadoesters op Horecava in Amsterdam

“Wij staan met onze Wilde Wadoesters op de Horecava”, vertelt Barbara Rodenburg van ‘tAiland Lauwersoog trots. In samenwerking met foodgroothandel De Kweker presenteren de ze hun Wilde Wadoesters van 9 t/m 12 januari 2017 op de Horecava 2017 in de RAI in Amsterdam (hal 7). De Kweker heeft de Waddengoud gecertificeerde Wilde Wadoesters sinds kort in hun assortiment.

AndersWad festival trekt 700 bezoekers

Groot feest was het aan het uiteinde van de pier in de haven van Lauwersoog afgelopen zaterdag. Jan Geertsema en Barbara Rodenburg van ‘tAiland Lauwersoog hebben daar het 5-jarig jubileum van hun proeflokaal gevierd. Maar bovenal vierden ze de rijke regio. Zo’n 700 man kwamen van heinde en verre naar Lauwersoog om het AndersWad festival met hen te vieren.

AndersWad festival groot spektakel in haven van Lauwersoog

Op zaterdag 5 november vindt het AndersWad festival plaats in de haven van Lauwersoog. Het programma van dit ‘feest van de streek’ is nu bekend gemaakt en het beloofd een groot spektakel te worden met muziek, theater, kunst, workshops, sprekers, activiteiten voor jong en oud en een markt vol met eten en drinken uit de streek.

Waddengoud op Festival OVER de VLOED

Een festival over maar liefst 90 km Groningse Waddenzeedijk. Van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad ‘Kiek over de Diek’ van 90 kilometer. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Festival OVER de VLOED vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2016. Openingsact is een concert achter de dijk tussen de fuikenstekken van 'tAiland. Onder andere Waylon treedt op.

Oesterworkshop in Fileerlokaal ‘tAiland

Op 22 mei 2016 om 13.00 uur vindt in 't Ailand in samenwerking met de Waddenvereniging de Oesterworkshop plaats. Tijdens deze workshop leer je alles over verschillende oestersoorten. Uiteraard met proeverij en je leert de kunst van het openen van oesters en diverse bereidingswijzen van de oester.

Planktonvisnetten maken met NL Doet bij ’t Ailand

Op zaterdag 12 maart gaan vissers Jan en Barbara van Fileerlokaal ‘t Ailand in Lauwersoog speciale netten maken om plankton mee te kunnen vangen. Iedereen mag meehelpen! Meer informatie en aanmelden via NL Doet.

Pagina's