U bent hier

Bundels

Waddenzeetocht 'Voedsel zoeken bij laag water'

’t Ailand Lauwersoog heeft donderdag 6 juli 2017 een prachtige tocht op ’t Wad voor de boeg. De tocht Voedsel zoeken bij laag water.

Oestertocht bij ‘tAiland Lauwersoog

’tAiland Lauwersoog heeft maandag 5 juni 2017 een prachtige Oester- en kokkeltocht op ’t Wad voor de boeg.

Oestertocht bij ‘tAiland Lauwersoog

’tAiland Lauwersoog heeft zondag 4 juni 2017 een prachtige Oester- en kokkeltocht op ’t Wad voor de boeg.

Oester- en kokkeltocht ‘tAiland Lauwersoog

Vanuit Lauwersoog ga je met visser Jan mee op zoek naar de beste oesterbanken in de Waddenzee. Daar ga je oesters rapen en proeven.

Zondag 26 maart: Oesterplukdag op 't Oostwad

Zeilen en droogvallen op de Waddenzee, oesters zoeken en rapen met vissers Jan en Barbara en een lunch gemaakt van deze verse oogst midden op de Waddenzee. Je kunt het proeven en beleven op zondag 26 maart 2017.

Wilde Wadoesters op Horecava in Amsterdam

“Wij staan met onze Wilde Wadoesters op de Horecava”, vertelt Barbara Rodenburg van ‘tAiland Lauwersoog trots. In samenwerking met foodgroothandel De Kweker presenteren de ze hun Wilde Wadoesters van 9 t/m 12 januari 2017 op de Horecava 2017 in de RAI in Amsterdam (hal 7). De Kweker heeft de Waddengoud gecertificeerde Wilde Wadoesters sinds kort in hun assortiment.

Stem op idee 'Platte oester terug in Waddenzee'

Jan & Barbara van Ailand Lauwersoog pleiten voor een Nieuwe Noordelijke oestercultuur door het terugbrengen van de Platte oester in de Waddenzee. Deze inheemse oestersoort is al lang verdwenen van 't Wad, maar de omstandigheden lijken weer geschikt om deze oud bewoner van de Waddenzee weer terug te brengen. Stem nu op de Nieuwe Noordelijke Oestercultuur.

Oesterworkshop in Fileerlokaal ‘tAiland

Op 22 mei 2016 om 13.00 uur vindt in 't Ailand in samenwerking met de Waddenvereniging de Oesterworkshop plaats. Tijdens deze workshop leer je alles over verschillende oestersoorten. Uiteraard met proeverij en je leert de kunst van het openen van oesters en diverse bereidingswijzen van de oester.

Waddenoesters op Food Filmfestival Den Haag

Op zaterdag 31 oktober is de Visafslag Scheveningen de locatie van het Food Filmfestival On Tour voor een editie die geheel gewijd wordt aan ‘Vis’. Samen met YFM Den Haag en programmapartner Kadergroep Visketen duiken ze in de wereld van de visser en leer je de keten en de vissers kennen. Van haak tot bord. Ook de heerlijke oesters uit de Waddenzee van Jan & Barbara van 'tAiland

Oestermiddag in het fileerlokaal met oesterdiner

Het oesterseizoen is weer begonnen. Om dit te vieren houdt Proef- & Fileerlokaal ’t Ailand op zaterdag 10 oktober een speciale oestermiddag in het fileerlokaal met aansluitend een oesterdiner. Meer info & aanmelden bij 't Ailand: wadvistochten@goedevissers.nl of bel 0519 349 033

Pagina's