U bent hier

Bundels

Zeiltocht ‘Wad een verrassing’ met Klipper Najade

Op zaterdag 20 mei een dagtocht zeilen met Klipper Najade vanuit Lauwersoog op zoek naar allerlei leven dat op en onder het Wad leeft.

Het wad op met de 118 jaar oude klipper De Najade

Voor de komende tijd heeft de historische zeilklipper De Najade uit Lauwersoog (Waddengoud sinds 2016) diverse leuke activiteiten voor de boeg. Met een bioloog de Waddenzee op, bloggen op ’t Wad, oesters plukken of een midzomertocht brengt De Najade zeer veel unieke en verschillende tochten aan.

Waddengoud klipper Willem Jacob wint Strontrace

De Waddengoud gecertificeerde klipper Willem Jacob van schipper Tsjerk Hesling Hoekstra uit Groningen is deze week tijdens de 42ste Strontrace als eerste Workum weer binnengelopen. De Willem Jacob is vooral bekend om zijn toeristische tochten op de Waddenzee en van de Eilandhopper, een zeilende dienstregeling die mensen naar alle Waddeneilanden vervoert vanuit Amsterdam, Enkhuizen en Lauwersoog.

Voortbestaan 118 jaar oude klipper van Gekruid & Geroerd in gevaar

Tijdens een keuring van Klipper de Najade van Janet Frieling van Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd, bleek de draagbodem niet meer te voldoen. Alleen in 2015 mag er nog mee gevaren worden. Daarna is het over en uit. Help mee en adopteer een stukje draagvlak!

Ook Waddenklippers Isis en Willem Jacob op SAIL Amsterdam

De Waddenklippers Isis en Willem Jacob doen volgende week ook mee aan SAIL Amsterdam van 19 t/m 23 augustus. Voor dit grote internationale zeilevenement bieden ze speciale arrangementen aan.