U bent hier

Bundels

Wilde Zeewierweken Vlieland

Maak kennis met deze bijzondere kaas tijdens de Proef & Probeer route van de Wilde Zeewierweken tijdens de Wilde Zeewier Weken van 3 t/m 19 juni 2016.

Texel teelt duurzaam truffelwier met zeewater

In het waddengebied op Texel is het bedrijf Waddenwier er in geslaagd met vers zeewater een uitzonderlijke kwaliteit Nederlands zeewier te telen. Met deze doorbraak krijgen we de beschikking over duurzaam en milieuvriendelijk geteeld wier. Doel is om het zeewier biologisch te gaan telen onder gecontroleerde omstandigheden en als gecertificeerd Waddengoud product.

't Ailand heel september in teken van zeewier

Zeewier is in september op zijn top in de Waddenzee (zie foto van de zeeslavangst van 't Ailand afgelopen woensdag). Daarom staat de hele maand september bij 't Ailand in Lauwersoog in het teken van zeewier en kun u de korte en lange workshop ZEEWIER nog bij hen doen.

Zondag 6 september 2015: Zeewierdag in Kloosterburen

Zondag 6 september 2015 van 10.00-17.00 uur staan Waddengoudvissers Jan & Barbara van Fileerlokaal 't Ailand daarom op de Zeewierdag en vertellen alles over deze bijzondere zeegroente. In samenwerking met Janet Frieling van Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd kunt u zien en proeven wat u er allemaal mee kunt. Locatie: Bokum 6, Kloosterburen.