U bent hier

Bundels

Droogvaltochten 2018 van Klipper Willem Jacob

Ga je volgend jaar ook mee op droogvaltocht met Waddengoud-klipper Willem Jacob? In de zomer vanaf 13 juli t/m 25 augustus 2018 hebben de schippers van de Willem Jacob een aantal tochten gepland. Met opstap aan de vaste wal of op de Waddeneilanden.

Uitwaaien op Schier met klipper Willem Jacob

Op zondag 12 maart 2017 kun je mee met de Willem Jacob naar Schiermonnikoog. Daarna droogvallen en diner aan boord.

Zeilende dienstregeling naar de Waddeneilanden voor 2017 bekend

Sinds kort staat de dienstregeling voor 2017 van de Eilandhopper weer online. Twee historische zeilklippers van meer dan 100 jaar oud varen in de zomer tussen de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Eén van die zeilklippers is de Waddengoud gecertificeerde Willem Jacob.

Nachttrip met zeilschip de Willem Jacob

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2016 vindt de Nacht van de Nacht weer plaats. De schippers en bemanning van zeilklipper de Willem Jacob ondersteunen dit initiatief ter vermindering van lichthinder en energieverspilling van harte. Ter ere van de Nacht organiseren ze daarom een Nachttrip, waarbij ze de totale duisternis van het Wad op zullen zoeken.

Eilandhopper vaart weer

Vanaf 8 juli 2016 vaart de Eilandhopper weer langs alle Waddeneilanden. De Waddengoud gecertificeerde zeilklipper Willem Jacob is één van de 2 historische klippers die u op elk gewenst eiland kan brengen.

DelfSail 2016: Dinercruise en vuurwerktocht

Donderdag 30 juni 2016 begint het nautische spektakel DelfSail weer. Tall Ships van over de hele wereld komen naar Delfzijl. De beste plek om dit te beleven is vanaf het water. In samenwerking met het Nautisch Evenementenbureau organiseert de Waddengoud gecertificeerde traditionele Zeilklipper de Willem Jacob twee tochten voor publiek.

Zondag 26 juni: Dag van het Wad

Op zondag 26 juni 2016 is het de Dag van het Wad. Tijdens de Dag van het Wad zijn er allerlei Waddengoud activiteiten in het Waddengebied te doen.

Waddengoud klipper Willem Jacob wint Strontrace

De Waddengoud gecertificeerde klipper Willem Jacob van schipper Tsjerk Hesling Hoekstra uit Groningen is deze week tijdens de 42ste Strontrace als eerste Workum weer binnengelopen. De Willem Jacob is vooral bekend om zijn toeristische tochten op de Waddenzee en van de Eilandhopper, een zeilende dienstregeling die mensen naar alle Waddeneilanden vervoert vanuit Amsterdam, Enkhuizen en Lauwersoog.

Ook Waddenklippers Isis en Willem Jacob op SAIL Amsterdam

De Waddenklippers Isis en Willem Jacob doen volgende week ook mee aan SAIL Amsterdam van 19 t/m 23 augustus. Voor dit grote internationale zeilevenement bieden ze speciale arrangementen aan.

Dienstregeling 2015 Eilandhopper bekend

Vanaf 3 mei t/m 17 augustus 2015 vaart de Eilandhopper weer langs alle Waddeneilanden. De Waddengoud gecertificeerde zeilklipper Willem Jacob is één van de 2 historische klippers die u op elk gewenst eiland kan brengen. Een enkele tocht tot een hele weektocht met overnachtingen aan boord is mogelijk met opstapplaatsen als Lauwersoog, Amsterdam en uiteraard de Waddeneilanden zelf.

Pagina's