U bent hier

Bundels

Excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’

Waddengoudbedrijven BioBakkerij Van Esch en biologische boerderij Landgoud van Ale Havenga in Kloosterburen houden een excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’ op donderdag 15 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

Biobakkerij van Esch Tolbert op de Biobeurs 2017

Op 18 en 19 januari 2017 heeft de Biobeurs in Zwolle plaatsgevonden. Dit is de nationale beurs voor de gehele biologische sector. Elk jaar is er ook een Streekplein waar diverse bedrijven die streekproducten maken of verkopen hun handel presenteren. In dit filmpje presenteert Biobakker Van Esch zich. Dit bedrijf draagt het Waddengoud streekkeurmerk.

Wadden speltkorrels genomineerd voor biologisch product van het jaar

De speltkorrels van ‘Waddengoudboer’ Ale Havenga van biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud nabij Kloosterburen zijn genomineerd voor biologisch product van het jaar. De speltkorrels zijn gemaakt van het 100% natuurzuivere speltras Oberkulmer Rotkorn dat Ale Havenga aan de Waddenzee teelt. Met deze speltkorrels is bijvoorbeeld een overheerlijke speltrisotto te maken.

Promotie van oergranen van start

Een zeiltocht over het Groningse Reitdiep op donderdag 2 oktober heeft de start ingeluid van het project De Graanrepubliek: promotie en verkoop van oergranen als eenkoorn, emmertwarwe en oude spelt. Eén van de telers is Ale Havenga van het Waddengoud gecertificeerde akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen.