U bent hier

Bundels

Slow Food avond bij Opduin

Chef-kok Aart Wijker en Annette van Ruitenburg verzorgen op zaterdag 2 april een Slow Food avond met inspirerende kookdemonstraties, diverse amuses uit het kookboek Liever Lokaal en een 4-gangen Slow Food diner met muziek van de lokale band Trio Jazzper. De avond vindt plaats bij Waddengoud-restaurant Opduin. Annette van Ruitenburg heeft sinds 2012 het Waddengoud-keurmerk voor haar diensten.

Expositie over kustvissers tijdens SAIL Amsterdam

Slow Food Nederland en Goede Vissers presenteren tijdens SAIL Amsterdam 2015 gezamenlijk de foto-expositie "Kustvissers", over visserij op de Waddenzee en langs de Noordzeekust. Het vissersschip TS31 komt speciaal een week van het Wad af om de expositie te huisvesten en ligt van 19 tot en met 23 augustus afgemeerd aan de kade van de NDSM-werf bij duurzaam festival KAAP de Groene Hoop.

Aandacht voor Fileerlokaal bij Slow Food Chefs

Tijdens een bijeenkomst van de Slow Food Chefs Alliantie vestigde kustvisser Barbara Rodenburg van Proeflokaal ’t Ailand de aandacht voor de realisatie van Fileerlokaal ’t Ailand. www.crowdaboutnow.nl/tailand

Hulpoproep Carlo Petrini voor Fileerlokaal 't Ailand

Carlo Petrini (grondlegger van de internationale Slow Food beweging) roept een ieder op om Jan en Barbara Geertsema te helpen bij het realiseren van Fileerlokaal 'tAiland. Het fileerlokaal is een cultureel en educatief project, gericht op het behoud en de verspreiding van traditionele kennis en vaardigheden over visverwerking en de regionale visserij. www.crowdaboutnow.nl/tailand

Wereldwijde presentatie Kollumer Zoete Erwt in Turijn

Deze maand zijn Kollumer Zoete Erwten, Wâldbeantsjes, Reade Krobben opgenomen in de Ark van de Smaak, een database van Slow Food Nederland die bijzondere streekproducten van Nederlandse bodem. Daarom presenteert Slow Food deze peulvruchten tot en met 27 oktober op de grote internationale Slow Food beurs Salone del Gusto & Terra Madre, dat nu plaatsvindt in het Italiaanse Turijn.