U bent hier

Bundels

Winterwadlopen en workshops bij Oan ‘e dyk

Ook in de winterperiode is het, afgezien van bij slecht weer, bijna iedere dag mogelijk een wadlooptocht te maken bij Oan ‘e dyk in Paesens-Moddergat in Friesland. Hierbij wandel je in een groep op laarzen naar de vaargeul. Ook is het iedere dag mogelijk een waddenexcursie of schone schoenentocht mee te maken.

Najaars wadlooptochten en waddenexcursies bij Oan ‘e dyk

Stichting Oan ‘e dyk in het Friese Paesens-Moddergat biedt de gehele maand oktober nog prachtige Waddengoud wadlooptochten en waddenexcursies.

Wadlopen Paesens-Moddergat voortgezet: Oan ‘e dyk koopt Het Lokaal

Het oude kerklokaal aan de zeedijk gebruikt Oan ‘e dyk als thuisbasis voor haar wadlooptochten en -excursies en de stichting heeft dit pand 9 jaar lang gehuurd van de hervormde kerk. Met de koop kan Oan ‘e dyk haar wadloopactiviteiten vanuit Paesens-Moddergat voortzetten.

Help jij mee het wadlopen voor Noordoost Friesland te behouden?

Je helpt Oan 'e dyk door één of meer tochten of excursies alvast te bestellen op www.crowdaboutnow.nl/oanedyk. Je krijgt dan een waardebon die je vrij kunt besteden wanneer jou het het beste uitkomt. Voor de crowdfundingactie heeft Oan ‘e dyk speciaal nieuwe activiteiten bedacht.

Wadloopbelevingstochten Wadloopcentrum vanaf mei weer te doen

Vanaf mei t/m oktober 2016 organiseert Stichting Wadloopcentrum Pieterburen weer een aantal verschillende Wadlooptochten en Wadbelevingen. Van zwaar tot licht en van alleen lopen tot zeer veel variatie in lopen, varen en bezoeken.

Eerste wadlooptocht Oan ‘e Dyk een feit

Voor Oan ‘e Dyk in het Friese Paesens-Moddergat begint het seizoen al langzaam weer op gang te komen. De Waddengoud gecertificeerde aanbieder van (culinaire) wadlooptochten en -excursies heeft afgelopen week de eerste tocht van het jaar gemaakt. Met 2 personen is wadloopgids Harm Jan Wilbrink het Wad op gegaan. Onder het genot van een winters zonnetje gingen ze op pad.

Winterwadlopen met proeverij

Tot en met april biedt Hotel Waddenweelde in Pieterburen diverse winterwadlooptochten aan. Voor een complete Wadbeleving kunt u dit combineren met het zoeken naar en proeven van oesters, mosselen en alikruiken en een visrokerij met onder andere schol en schar. Een meerdaags avontuur kan ook met comfortabele overnachting in Hotel Waddenweelde.

Waddengoud voor Wadloopcentrum

Afgelopen zaterdag heeft Gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen de arrangementen 'Het wad en het eiland' & 'De reddingsboot vaart uit' van de Stichting Wadloopcentrum Pieterburen met het streekkeurmerk Waddengoud bekroond.