U bent hier

Bundels

Amelands Produkt nieuw horecalid rijker: Restaurant De Klimop

Restaurant De Klimop in Nes Ameland is sinds deze maand gecertificeerd met het Amelands Produkt. Het restaurant is sfeervol gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733. Een goede ontwikkeling dat ook steeds meer restaurants de producten van Ameland weten te waarderen. Nieuwsgierig wat voor gerechten De Klimop bereid met de prachtige producten van Ameland?

Zomermenu vol Texelse producten bij Restaurant Wambinge

Restaurant Wambinge van Hotel Greenside in De Koog op Texel heeft deze zomer een menu vol Texelse producten. Een kaart met prachtige gerechten met zuivel, kaas, honing, garnalen, vis en aardbeien van Texelse bodem. En last but not least: Texels lamsvlees.

Opnieuw Michelinster voor restaurant Bij Jef

De Michelingids voor 2017 is weer gepresenteerd. In totaal krijgen 106 Nederlandse restaurants voor het komende jaar één of meer Michelinsterren. Ook het Waddengoud gecertificeerde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel krijgt deze prestigieuze culinaire onderscheiding.

Restaurant Wambinge treedt toe tot kwaliteitslabel Euro Toques

Het Texelse Restaurant Wambinge heeft afgelopen donderdag de Code van Eer van Euro Toques Nederland ondertekend. De toetredingseisen van dit Europese kwaliteitslabel van de Franse driesterrenkok Paul Bocuse zijn niet mals. De keukenbrigade moet verse en regionale producten gebruiken die de seizoenen bieden. Ook mogen ze niets eetbaars verspillen. Wambinge draagt tevens het Waddengoud keurmerk

Duurzame koks kiezen voor streekproduct

Ruim 80% van de horecaprofessionals geeft aan het afgelopen jaar meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan voorheen. Een kwart vindt de duurzame relatie tussen boer en horeca de belangrijkste trend. Opvallend is ook de grote bekendheid van het Erkend Streekproduct, het keurmerksysteem waar Waddengoud-keurmerk onderdeel van is. Sinds 2010 zijn er al een aantal Waddengoud-restaurants.

Kunstexpositie in Korensant Verhildersum

Tot 1 juni is bij Restaurant Korensant Verhildersum de expositie Berookte Beelden en Verder te bewonderen. Maria Koijck maakt ruimtelijke objecten met een hergebruik- / duurzaamheidsmissie. In en om restaurant Korensant Verhildersum exposeert ze dieren die zich thuis voelen in Groningen.

Bij Jef in top 100 Lekker, Rebecca en ‘t Korensant in top 500

Restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel is in de Top 100 van Lekker 2016 gestegen naar de 53e plaats. Vorige editie stond het restaurant met 1 Michelinster van Jef Schuur en Nadine Mögling nog op de 56e plaats. Michael Arends staat met zijn Restaurant Rebecca in de Waal op Texel in de Top 500. Ook Restaurant ’t Korensant in Leens in Groningen heeft een vermelding in de top 500.

ProefRoute Ameland: beleef Kunst & Culinair in november

De ProefRoute Ameland laat u culinair genieten tijdens de Kunstmaand in november. Tussen de bezoeken aan kunstlocaties door, kunt u genieten van een glas wijn en een bijpassende ‘Amelander’ amuse: een hapje bestaande uit streekproducten van Amelander bodem.

Oud erwtenras Dik Trom uit jaren ’60 weer terug

Op zondag 8 november 2015 om 15.00 uur ziet bij Restaurant De Zwarte Haan nabij Sint Jacobiparochie het oud-streekproduct ‘Dik Trom’ voor een tweede maal het levenslicht. Dit Groene erwtenras werd door de Firma Mansholt in de Waddenregio in de jaren ‘50 gewonnen en werd in de jaren ‘60 en ‘70 veel verbouwd. Piet Hoekstra uit Sint Jacobiparochie heeft weer een bloeiende teelt opgezet.

De Zwarte Haan en visser Max Hoogerman op PodiumTV

In deze aflevering van het culinaire programma Proeftijd van PodiumTV zijn ze te gast bij Waddengoudrestaurant De Zwarte Haan nabij Sint Jacobiparochie, waar eigenaar Jacob Jensma hen laat zien wat voor heerlijk gerecht u kan maken met producten van het Wad! Van Waddengoudvisser Max Hoogerman leren ze in de Harlinger vissershaven over het vissen op harder.

Pagina's