U bent hier

Bundels

Langste dag diner op Texel

Op donderdag 21 juni 2018 vindt het ‘Langste dag diner’ plaats op Texel.

Zeven producenten krijgen landelijke erkenning ‘Frysk Erkend Streekprodukt’

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het dorpshuis van Raerd zijn op dinsdagavond 30 januari de eerste 7 Friese bedrijven gecertificeerd met het keurmerk Frysk Erkend Streekprodukt. Uit handen van Gedeputeerde Johannes Kramer kregen de ondernemers de certificaten uitgereikt. Stichting Streekeigen Producten Nederland verleent de landelijke erkenning als echt en eerlijk streekproduct.

Kerstpakketten Waddengoud streekproducten bij Op ‘e Stâl

Cadeau- en Streekwinkel Op ‘e Stâl in het Friese Buitenpost biedt Kerst streekproductpakketten aan. Met diverse Waddengoud producten van ondermeer Waddendelicatessen. Het leuke is dat Op ‘e Stâl dit combineert met streekproducten uit andere streken, zoals De Friese Wouden.

Opening zelfbedieningswinkel boerderij Dykstra State in Menaam

Op zaterdag 20 mei om 10.30 opent burgemeester Van Mourik van Gemeente Menameradiel de onbemande Boerderijwinkel Dykstra State in Menaam.

Ondernemersavond Friese Streekproducten

Maandagavond 20 maart wordt opnieuw een ondernemersavond georganiseerd met als thema Actuele afzetmogelijkheden voor Friese streekproducten.

Waddendelicatessen op de Biobeurs 2017

Op 18 en 19 januari 2017 heeft de Biobeurs in Zwolle plaatsgevonden. Dit is de nationale beurs voor de gehele biologische sector. Elk jaar is er ook een Streekplein waar diverse bedrijven die streekproducten maken of verkopen hun handel presenteren. In dit filmpje presenteert Waddendelicatessen zich. Dit bedrijf draagt het Waddengoud streekkeurmerk.

Duurzame koks kiezen voor streekproduct

Ruim 80% van de horecaprofessionals geeft aan het afgelopen jaar meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan voorheen. Een kwart vindt de duurzame relatie tussen boer en horeca de belangrijkste trend. Opvallend is ook de grote bekendheid van het Erkend Streekproduct, het keurmerksysteem waar Waddengoud-keurmerk onderdeel van is. Sinds 2010 zijn er al een aantal Waddengoud-restaurants.

Waddengoud in nieuw E-magazine Erkend Streekproduct

Streekeigen Producten Nederland (SPN) heeft deze week voor hun keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ een prachtig E-magazine uitgebracht. In dit magazine worden regionale keurmerken gepresenteerd aan de hand van het landschap en de meest kenmerkende streekproducten.

Oud erwtenras Dik Trom uit jaren ’60 weer terug

Op zondag 8 november 2015 om 15.00 uur ziet bij Restaurant De Zwarte Haan nabij Sint Jacobiparochie het oud-streekproduct ‘Dik Trom’ voor een tweede maal het levenslicht. Dit Groene erwtenras werd door de Firma Mansholt in de Waddenregio in de jaren ‘50 gewonnen en werd in de jaren ‘60 en ‘70 veel verbouwd. Piet Hoekstra uit Sint Jacobiparochie heeft weer een bloeiende teelt opgezet.

5 november 2015: Workshop Nieuwe Etikettering

De regels rondom etikettering van voedingsproducten zijn per december 2014 gewijzigd. Bent u al helemaal op de hoogte? De heer Geertsma van de NVWA komt op donderdag 5 november 2015 naar Cornjum (nabij Stiens) om een workshop Nieuw Etikettering te verzorgen. Deze workshop is gratis en speciaal gericht op streekproducten. Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Pagina's