U bent hier

Bundels

Vogels kijken tussen Texel en Vlieland met Vogelinformatiecentrum Texel

Het Waddengoud gecertificeerde Vogelinformatiecentrum Texel organiseert vanaf juli t/m november 2018 vogelexcursies per boot over het Wad. De tocht duurt 2,5 uur en de schippers van De Borus gaan langs de mooiste plekken tussen Texel en Vlieland.

Ganzen en Eenden excursie op Texel

Op 21 januari doet het Vogelinformatiecentrum Texel de meest vogelrijke gebieden op Texel aan.

Winter Vogelexcursies op Texel

De gehele winter organiseert het Vogelinformatiecentrum Texel diverse vogelexcursies op Texel.

Najaars wadlooptochten en waddenexcursies bij Oan ‘e dyk

Stichting Oan ‘e dyk in het Friese Paesens-Moddergat biedt de gehele maand oktober nog prachtige Waddengoud wadlooptochten en waddenexcursies.

Excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’

Waddengoudbedrijven BioBakkerij Van Esch en biologische boerderij Landgoud van Ale Havenga in Kloosterburen houden een excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’ op donderdag 15 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

Jeugdexcursie steppen op de Friese kwelders

Vogels kijken, midden in de kweldernatuur achter de Waddenzeedijk nabij Hallum. Vanuit het Kweldercentrum Noarderleech van It Fryske Gea gaan de kinderen op de step naar de bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bunker doet nu dienst als vogelkijkhut en op het dak kunnen deelnemers de vogels goed zien. Een mooie tocht in het landschap van Noard Fryslân Bûtendyks. Datum excursie: 23 februari 2017.

De kruidentuin van Jan Rotgans van Wieringen

Jan Rotgans van Wieringen biedt via het Wadvissersgilde bijzonder mooie vaartochten op de Waddenzee vanuit de haven van Den Oever. Hierbij besteedt hij enorm veel aandacht voor de natuur en culinair genieten. Samen met zijn deelnemers vangt hij verse vis, schaal- en schelpdieren en wordt aan boord direct verwerkt in heerlijke hapjes of een diner.

Jeugdexcursie op de step door Kwelderlandschap Noarderleech

Op pad met de step vanaf het Kweldercentrum Noarderleechbij Hallum. De steptocht gaat door het kweldergebied Noarderleech dat bij storm en hoogwater zee is. Onderweg speuren naar schedeltjes, veren, pootafdrukken, poep, schelpen en andere mooie vondsten. Ga mee op steptocht met een wadkenner van It Fryske Gea! Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Beleef een dagje Texel met Eilandtours

Ervaar Texel eens vanuit een ander perspectief met de cabrioletbus. Geniet van de Texelse zeewind, prachtige wolkenluchten en het panoramische uitzicht, terwijl een lokale gids alles vertelt over de omgeving en het leven op Texel. Meer info en prijzen op: www.evenementenbureautexel.nl/eilandtours/

Bakkerij Staghouwer met klanten op excursie

Op woensdagavond 8 juli en zaterdag 11 juli gingen maar liefst 70 klanten van Bakker Staghouwer uit Tolbert op zoek naar de oorsprong van het brood van deze bakker. Het spoor leidde terug naar de biologische boerderij Het Geweidehof van de familie van Zanten in Garmerwolde.

Pagina's