U bent hier

Bundels

Wandeling 5 – naar de waddendijk

De vijfde wandeling vanuit de Suudooster gaat naar het zuiden. Vanuit de tuin van de Suudooster gaan we links en meteen weer links. Dit is de Cornelis Schellingerstraat. Cornelis was een Terschellinger die dominee was op Ameland. In de zeventiende eeuw maakte hij zich druk voor de restauratie van de kerk in Hollum.

Wandeling 4 – Suudwest

Vandaag gaan we naar het Suudwest. Ons startpunt is weer de Suudooster, of de COOP-supermarkt in Hollum. Het wordt een tippel van een uurtje en voor wie op een van de bankjes gaat zitten die we onderweg tegenkomen, wordt het langer. Maar wat zal dat? Genieten en gezelligheid kent geen tijd.

Wandeling naar de bijna duindoorbraak - 3 -

Op de dag na de nacht van de zware noordwester storm, 11 januari 2015, gaat onze wandeling naar de bijna duindoorbraak. De wandeling neemt een uur of meer in beslag, dat hangt af welke route u volgt en of u blijft wandelen of ergens gaat zitten smikkelen en smullen.

Wandeling Hollum - 2 -

Het is 7 januari 2015 en ik neem u vandaag mee op een wandeling vanuit de Suudooster. Het is fris maar mooi weer en het zonnetje schijnt.

Sporen in het zand

Tijdens elke strandwandeling komen we weer nieuwe sporen tegen. Wind en water, regen en hagel maken de mooiste figuren in het zand en pootjes van strandvogeltjes doen de rest.

Wandeling Hollum - bij Dolly uut

Het is 2 januari 2015 en ik neem jullie vandaag mee op een wandeling waarbij het beginpunt bij de Suudooster in Hollum ligt. Voor wie niet een lang weekend of vakantieweek doorbrengt in de Suudooster noemen we de COOP supermarkt in Hollum als startpunt. Dat is vlakbij de Suudooster. We gaan bij Dolly uut, langs het strand en via de Tjetteweg weer terug.