U bent hier

Bundels

Gezellige Kerstdagen en een gezond 2018 gewenst

Vakantiehuisje de Suudooster in Hollum op Ameland wenst al haar gasten en verder iedereen een paar gezellige Kerstdagen en een gezond nieuw jaar.

Fijne Kerstdagen

Wij van de Suudooster hadden al een Kerstgroet op Waddenpost gezet, maar we kunnen het niet laten nog een te plaatsen. De kaarten van de crowdfunding Van A naar B zijn namelijk klaar en de Suudooster is een van de sponsoren.

Putdeksel met koning en koningin op Ameland

Voor Herberg De Zwaan aan het Zwaneplein in Hollum ligt een mooie putdeksel met koning Willem-Alexander en koningin Máxima erop.

Wandeling 5 – naar de waddendijk

De vijfde wandeling vanuit de Suudooster gaat naar het zuiden. Vanuit de tuin van de Suudooster gaan we links en meteen weer links. Dit is de Cornelis Schellingerstraat. Cornelis was een Terschellinger die dominee was op Ameland. In de zeventiende eeuw maakte hij zich druk voor de restauratie van de kerk in Hollum.

Wandeling 4 – Suudwest

Vandaag gaan we naar het Suudwest. Ons startpunt is weer de Suudooster, of de COOP-supermarkt in Hollum. Het wordt een tippel van een uurtje en voor wie op een van de bankjes gaat zitten die we onderweg tegenkomen, wordt het langer. Maar wat zal dat? Genieten en gezelligheid kent geen tijd.

Bijna duindoorbraak bij Hollum

Op zondag 11 januari raast er een noordwester storm over ons land. Hij richt op de kusten schade aan en ook de Waddeneilanden krijgen er van langs.

Wandeling Hollum - 2 -

Het is 7 januari 2015 en ik neem u vandaag mee op een wandeling vanuit de Suudooster. Het is fris maar mooi weer en het zonnetje schijnt.

SO-nieuws

Er is nieuws te vertellen over de Suudooster en het overzicht vindt u hier.

Die Ferienwohnung Suudooster

Das Suudooster wurde in der ehemaligen Kohlenscheune der Familie Hannes de Jong errichtet. Auf dem Flecken wo die Scheune stand wurden im letzten Jahrhundert noch Kohlen und Briketts umgeschlagen, bis ins 20.Jahrhundert stand dort der Bauernhof von Ynse de Jong.

Demonstratie paardenreddingboot Kerstvakantie

Op Ameland is een reddingboot gestationeerd die door paarden naar zee wordt getrokken. Vrijwel maandelijks is er een demonstratie.

Pagina's