U bent hier

Bundels

Muisjes in de dijk

De dijk op Ameland, ter hoogte van de Feugelpôlle, heeft allemaal gaatjes. Tussen de gaatjes, ter grootte van een pingpong bal, lopen wandelpaadjes, die hier en daar zo diep zijn uitgesleten dat het wel loopgraafjes lijken.

Wandeling 5 – naar de waddendijk

De vijfde wandeling vanuit de Suudooster gaat naar het zuiden. Vanuit de tuin van de Suudooster gaan we links en meteen weer links. Dit is de Cornelis Schellingerstraat. Cornelis was een Terschellinger die dominee was op Ameland. In de zeventiende eeuw maakte hij zich druk voor de restauratie van de kerk in Hollum.

Wandeling 4 – Suudwest

Vandaag gaan we naar het Suudwest. Ons startpunt is weer de Suudooster, of de COOP-supermarkt in Hollum. Het wordt een tippel van een uurtje en voor wie op een van de bankjes gaat zitten die we onderweg tegenkomen, wordt het langer. Maar wat zal dat? Genieten en gezelligheid kent geen tijd.

Het Tempeltje

Op weg naar ons vakantieverblijf in Hollum maken we een uitstapje naar de noord Friese zeedijk. Bovenop die dijk staat bij Marrum het tempeltje dat kunstenaar Ids Willemsma maakte. Het is in opdracht van Wetterskip Fryslân gemaakt ter gelegenheid van de afronding van de dijkverhoging.